Terörle mücadelede yeni bir dönem başlıyor

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilerle buluştuğu iftar yemeğinde terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını yineledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Erdoğan, Şehit yakınları ve gazilere, Ankara Demirspor Tesisleri'nde tesislerinde iftar yemeği verdi.

Erdoğan, "cinayet odağı" olarak nitelediği terör örgütünün asıl amacının ülkenin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü bozmak, insanların huzurunu kaçırmak olduğunu ifade ederek, menfur eylemleri gerçekleştirenlerin öncelikle insanlar arasındaki kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Kanla beslenen terör örgütünün Türk insanını öfkelerine esir etmek istediğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz

"Buradan açıkça ilan ediyorum, bu yanlış hesaplar hiçbir zaman tutmayacaktır. Bu hain terör çetelerinin bu ülkeyi bölmeye, bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücü asla yetmeyecektir. Bu kaya gibi sağlam millet nifak çıkaranın, fitne çıkaranın istediği şeyi yapmayacaktır. Bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecektir. Umduklarını asla bulamayacaklardır. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz. Bu devlet, bu ülke, bu memleket, bu vatan, bu millet bütünlüğünü daima muhafaza edecektir"

Terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını yineleyen Erdoğan, "Milletimiz, vatandaşımız hiçbir kutsalı olmayan o cinayet şebekesinin bertaraf edileceğini görecektir. Meşruiyet çizgisine gelmek isteyenler, meşruiyet çizgisinde kalmak isteyenler şimdiden pozisyonlarını almalıdırlar. Hiçbir siyaset birlik ve bütünlüğümüzden, kardeşliğimizden önemli değildir. Herkesin, günlük siyasetin kaygılarını bir tarafa bırakarak bu kararlı mücadelemize destek olmasını bekliyor, bunu içtenlikle temenni ediyorum" dedi.

Erdoğan, demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceklerini ifade ederek, "Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunun hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. Emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün eğitilmiş personeliyle bu mücadelenin içinde yer almıştır, yer alacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde uyumlu ve ortak bir hedefe yönelik mücadelelerini yürütecektir. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir