Teröristlerin yaşam malzemeleri ele geçirildi

Mersin'in dağlık kesiminde polis ekiplerinin teröristlere yönelik düzenledikleri operasyonda yaşam malzemeleri ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin'in Aydıncık ilçesinde düzenlenen operasyonda yakalandıktan sonra tutuklanan 7 teröristten birinin ifadesi doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri, Mersin'in dağlık kesimlerinde yaşam malzemeleri ele geçirdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 Kasım'da Antalya'dan Hatay'a gittiği bildirilen 07 BZE 27 plakalı otomobili Aydıncık ilçesi çıkışında durdurmasının ardından düzenlenen operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Teröristlerin Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne gitmeden önce Toros Dağları'nın eteğindeki Mersin merkeze bağlı Atlılar köyü yakınlarındaki dağlık alanda 5 gün kaldıklarının belirlenmesi üzerine, polis ekipleri burada malzeme olabileceğini düşünerek çalışma başlattı.

Bu kapsamda tutuklanan 7 terörist arasında bulunan "Erdal Zaza" kod adlı Bayram Daimi'nin yer göstereceğini söylemesi üzerine mahkemeden karar çıkartılarak özel izin alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve özel harekat ekipleri eşliğinde gerçekleştirilen çalışmada, Atlılar köyü yakınlarındaki dağlık arazide yaşam malzemeleri ele geçirdi.

Elde edilen yaşam malzemelerinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği bildirildi.

Şırnak'ta da roketatar ve 10 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütüne ait bir roketatar, 5 roketatar mermisi ve 10 kilogram A-4 patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı birliklerince yapılan istihbari çalışma sonucu teröristlerin Cizre ilçe merkezinde güvenlik güçlerine, üst düzey kamu ve garnizon mensuplarına, kamuya ait bina ve araçlara yönelik sansasyonel eylem yapacağı, bu maksatla da Cudi Dağı bölgesinden Cizre'ye silah ve mühimmat sevk ettiği bilgisinin alındığı belirtildi.

Cizre ilçe merkezinde 2 Aralık 2011'de 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı birlikleri ile Şırnak Emniyet Müdürlüğünce ortaklaşa operasyon düzenlendiğine değinilen açıklamada, "Takibi yapılan bir şahısla birlikte, araç içerisinde eylemde kullanılmak maksadıyla ilçe merkezine sokulan bir RPG-7 roketatar silahı, bu silaha ait 5 roketatar mermisi ve sevk fişeği ile patlatılmaya hazır halde 10 kilogram A-4 patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir" denildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir