Terör mağdurlarına devlet sahip çıktı

Terör örgütü PKK'nın eylemleri nedeniyle maddi kayba uğrayan vatandaşa, devlet sahip çıkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Terör olayları nedeniyle maddi zarara uğrayan vatandaşlara, devlet tarafından şimdiye kadar sağlanan maddi destek, 2 milyar 573 milyon 499 bin 811 liraya ulaştı.

İller İdaresi Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, terör ve terörle mücadele nedeniyle meydana gelen yaralanma ve sakatlanmadan kaynaklanan, taşınır ve taşınmazlarında oluşan zararlar ve tarım ve hayvancılıkla ilgili zararlar ile göç etmek zorunda kalanların mal varlıklarına ulaşamamaları nedeniyle uğradıkları maddi kayıplar, 2004 yılında yürürlüğe giren 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında devlet tarafından karşılanıyor.

Büyük bir çoğunluğu, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Siirt, Şırnak ve Tunceli'den olmak üzere 81 ilden 358 bin 657 kişi, terör olayları nedeniyle zararlarının karşılanması için devletten yardım talebinde bulundu.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten şimdiye kadar Zarar Tespit Komisyonlarına toplam 358 bin 957 başvuru yapılırken, bu başvurulardan 291 bin 750 adeti sonuçlandırıldı. Sonuçlandırılan dosyalardan 163 bin 670 başvuru için tazminat ödenmesine karar verildi.

Komisyonlarca olumlu sonuçlandırılan ve sulhname imzalanan vatandaşlara ödenmek üzere, şimdiye kadar talep edilen toplam zarar tutarı 2 milyar 577 milyon lira olarak belirlenirken, bunun yaklaşık 2 milyar 573 milyon 499 bin 811 lirası ödendi.

Yetkililer, kalan miktarın da bir an önce ödenmesine çalışıldığını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir