Teknoloji yatırımlarının kapısı 'HIT-30 Programı' ile açılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açılışını yapacağı 'HIT-30 Programı', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 26 Temmuz'da Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tanıtılacak. Türkiye'nin yüksek teknoloji yatırımlarının odak noktası haline gelmesini hedefleyen programın bir diğer amacı, ülkenin teknoloji üretim kapasitesini üst seviyeye taşıyabilmek.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

'HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Etkinliği' 26 Temmuz'da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açılışını yapacağı program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hayata geçirilecek.

Yeni destek ve teşviklerin açıklanacağı tanıtım toplantısına, yerli ve yabancı şirketlerin üst yöneticileri, yabancı yatırımcılar, iş dünyasının önde gelen isimleri katılacak.

İlk açıklama Bakan Kacır'dan gelmişti

Kacır, katıldığı bir televizyon programında: "Önümüzdeki dönemde yeşil dönüşümü, dijital dönüşümü, yüksek katma değeri ve bölgelerin yerel dinamiklerinin ekonomik kıymete dönüşmesini beraberinde getirecek yatırımlarla ilgili yeni bir teşvik çerçevesi oluşturacağız. Bunları, Cumhurbaşkanı'mız tarafından bütün dünyaya ilan edilecek yeni bir Yüksek Teknoloji Teşvik Programı ile duyuracağız. Bu da küresel düzeyde yatırımcıların dikkatini çekecektir" demiş ve söz konusu programa dair ilk açıklamayı yapmıştı.

Bakan Kacır, özellikle batarya ve sensör teknolojileri gibi alanlarda Türkiye'nin üretim kabiliyetlerini artırmak istediklerini vurgulayarak, tüm bu gelişimlerin küresel yatırımların Türkiye'ye akışını daha da hızlandıracağını dile getirmişti.