Tek çatı uygulaması tasfiye içermiyor

Vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplanması teftiş ve denetimini daha da güçlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplanmasına ilişkin olarak bütün denetim elemanlarını tek çatı altında topladıklarını ancak bunun hiç birinin tasfiye edildiği, kapatıldığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Şimşek, kendilerinin bu düzenlemeyle hem teftişi hem de denetimi güçlendirdiklerine dikkati çekerek, bu konuda herhangi bir zafiyetin söz konusu olmayacağını söyledi.

Piyasada kullanım amacı dışında da tüketilen 10 numaralı yağ tüketimini de bir problem olarak gördüklerini belirten Şimşek, ancak bu sorunun vergi yoluyla mı başka enstrümanlarla mı giderileceği konusunun üzerinde ortak çalışılıp belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığında bu yılın ilk yarısına ilişkin bütçe sonuçlarını açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplanmasına ilişkin Hesap Uzmanları Kurulunun bugün gazetelerde verdiği ilanlar aracılığıyla gösterdiği tepkiyi nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Şimşek, kurulların birleştirilmesi hususunun önemli bir reform olduğunu söyledi.

Çok başlılık ortadan kaldırıldı

Bu konuya kurumsal taassup perspektifi ile yaklaşanların olabileceğine işaret eden Şimşek, yapılan düzenlemenin bir kaç amacı bulunduğunu, burada öncelikle vergi denetiminde çok uzun yıllardır süren çok başlılığın ortadan kaldırılmasına yönelik bir hedefin söz konusu olduğunu bildirdi.

Vergi denetiminde çok başlılık olduğu zaman koordinasyonun, etkinliğin, verimliliğin sağlanmasının çok zor olduğuna dikkati çeken Şimşek, bu düzenlemeyle temel hedeflerden birinin vergi denetiminde etkinliği ve etkililiği artırmak olduğunu söyledi.

Vergi denetiminde önemli bir diğer amacın da uzmanlaşmayı ve iş bölümünün sağlanması olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Denetimde bu türden bir uzmanlaşmaya zemin hazırlamamız lazımdı. Sadece tabii ki büyük mükellefler bölümü değil. Biz şimdi yeni yapıda 4 ayrı daire olarak organize ettik. Vergi denetiminde biz bir performans sistemini de getirdik. En çok şikayet edilen hususlara hakikaten biz özen gösterdik. Vergi denetim elemanlarımızın, vergi müfettişlerimizin işlerini yaparken bir takım temel prensiplere uyumunu ve aynı şekilde ortaya koydukları performansın ölçümünü çok önemsiyoruz. Performans sisteminin kurulmuş olması çok önemli bir yeniliktir.

Yine meslek mensuplarının yetkinliklerinin artırılması burada temel amaçtır. Bizim 4 ayrı vergi denetim birimimiz vardı ve herhangi bir sistemin gücü aslında en zayıf halkasıyla ölçülür. Şimdi biz önümüzdeki dönemde bütün bu birimlerin yetkinliğini, etkinliğini artırmak için çok güçlü bir çaba içine gireceğiz, eğitimden diğer bir çok unsura kadar."

Hiçbir birimin tasfiyesi söz konusu değil

Kendilerinin bütün denetim elemanlarını tek çatı altında topladıklarını ama bunun hiç bir birimin tasfiye edildiği kapatıldığı anlamına gelmediğini vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Tam tersine Maliye Teftiş Kurulu ne yapardı, Maliye Teftiş Kurulumuz hem vergi denetiminin incelemesini yapardı ama aynı zamanda Bakanlığımız ve Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarında teftiş, soruşturma yapardı. Şimdi çıkardığımız Kanun Hükmündeki Kararnameye bakın, aynı fonksiyonlar orada tutulmuş, yani biz vergi denetim kurullarının görevlerinin arasına teftiş denetim ve soruşturmayı dahil ettik. Yani daha önce Hesap Uzmanlarında olmayan bir yetkiyi, şimdi Hesap Uzmanlarına da  vermiş olduk. Bunlar önemli hususlardır. Burada bir güç birliği söz konusu."

Değişiklik yapacaksak önceden açıklamayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının dünkü toplantısında açıkladığı gibi 10 numaraları yağa ÖTV artırımı gibi bir konunun söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Şimşek, "10 numaralı yağ ile ilgili olarak Enerji Bakanımızın yapmış olduğu açıklamayı biz doğru bulmuyoruz. Biz herhangi bir konuda vergi düzenlemesi yapacak olsak bile önceden açıklamayız" dedi.

10 numaralı yağ konusunun bir sorun olduğunu ama bu sorunun vergi yoluyla mı başka enstrümanlarla mı giderileceği konusunu ortak çalışıp, belirleyeceklerini bildiren Şimşek, "Ama bu konuda yarın şuna ÖTV getireceğiz, buna şunu getireceğiz diyemeyiz. Bu ne benim tarzımdır, ne de bunu yararlı buluyorum" diye konuştu.

Bu konudaki problemi çözmek için ortak bir çalışma gerektiğini vurgulayan Şimşek, sadece Maliye Bakanlığının değil, gümrüklerden EPDK'ya, İçişleri Bakanlığından Sahil Güvenliğe kadar kesimin ortak bir çalışmayla bu mücadeleyi yürütmesi gerektiğini ifade etti.

Bu mücadelenin bir çok boyutu olduğunu bildiren Şimşek, bu konuyu bir problem olarak gördüklerini, bu problemin ölçülmesi için de ilgili kurumlarla yakın çalışacaklarını söyledi.

OVP çalışmaları devam ediyor

Şimşek, Orta Vadeli Programın zamanlamasına dönük bir soru üzerine de bunun zamanlamasının önemli olduğunu, çalışmaları teknik düzeyde şu anda hızlı bir şekilde götürdüklerini, kesin bir tarih verilmemekle birlikte şu anda teknik bazda çok güçlü bir şekilde çalışmalara katkı verildiğini bildirdi.

Bakan Şimşek, "Ümit ediyorum ki en kısa zamanda ortaya bu programı koyarız o çerçevede mesafe kaydederiz" dedi.

Yıl sonuna cari açık makul seviyeye gelir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açık sorununu aşmak için daha müdahaleci sanayi politikası izlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu politika hem şeffaf hem de Dünya Ticaret Örgütü ile bizi karşı karşıya getirmeyecek bir politika olmalı" dedi.

Cari açıkla ilgili soru yönetilmesi üzerine Şimşek, yıl sonuna kadar cari açığın enerji boyutu hariç makul seviyelere gelmesini beklediklerini ifade ederek, tedbirlerin ekonomik yansımalarının zaman aldığını kaydetti.

Cari açık sorununu aşmak için gelecek 4 yıllık dönemde, daha müdahaleci sanayi politikası izlenmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, bunun "hem şeffaf hem de Dünya Ticaret Örgütü ile kendilerini karşı karşıya getirmeyecek bir politika" olması gerektiğini söyledi.

Cari açığın Türkiye'de bazı yapısal sorunların özeti, sonucu olduğunu kaydeden Şimşek, bunu aşabilmek için uzun vadede insan kaynağının eğitiminin de önemli taşıdığını belirtti.

Şimşek, 2008'de kapatma davası, 2009'da krizin yaşandığını hatırlatarak, "Bu nedenlerle de talepte bir ötelenme yaşandı mı, bu önemli. Mesela otomotiv, konut gibi ertelenmiş ya da öne çekilmiş bir talep var mı? Bunun cevabı, atılacak adımlar için önemli" dedi.

Vergi mevzuatı sadeleşiyor

Bakan Şimşek, bir soru üzerine Bireysel Emeklilik Fonlarını desteklemeye yönelik vergi düzenlemesi üzerinde çalışılabileceğini, ancak bugün itibariyle çalışma bulunmadığını söyledi. Ancak bu alanda asıl önemli noktanın "katma değeri yüksek ürünlere geçiş" olduğunu kaydeden Şimşek, sağlanan gelir artışının tasarrufta da artış yaratacağını ifade etti.

İkinci noktanın istihdamı artırmak olduğunu, enerjide dışa bağımlılığın ve tasarrufun ön plana çıkarılmasının önem taşıdığını anlatan Şimşek, nükleer santral projesinin devreye girmesi halinde yıllık enerji ithalatının 4 milyar dolar kadar azalmış olacağını örnek gösterdi.

Vergi mevzuatının sadeleştirilmesinin de öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Şimşek, "Özellikle basitleştirme, sadeleştirme odaklı çalışacak, sadece bu konuya odaklanacak bir birim bile şu anda gündemimizde. O türden bir yapılanmaya gitmek istiyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, bu dönemde, geçmişte tamamlayamadıkları Gelir Vergisi Reformunu hızlı bir şekilde gündeme alıp, tamamlamak istediklerini belirterek, Vergi Usul Kanununda bazı düzenlemeler gerekiyorsa, burada da bir reform çalışmasının düşünülebileceğini ifade etti.

Bakan Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında taksitlerin aksatılmaması halinde yıl sonu tahsilat tahmininin 14 milyar 703 milyon lira olduğunu bildirdi. Şimşek, ancak ilk aylarda bile başarı oranının yüzde 80 civarında olduğunu, geçmişteki tüm yapılanmalara göre düşük bir performansın görüldüğünü belirterek, bu konuda çalıştıklarını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir