TBMM'de yoğun mesai: Bu hafta hangi konular görüşülecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bu haftada yoğun mesaisi yaşanacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak. 9'uncu Yargı Paketi'nin ilk görüşmeleri de Adalet Komisyonu'nda yapılacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde ise kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenleme bulunuyor.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu haftada birçok konuda mesai yapmayı sürdürecek. Genel Kurul'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Düzenleme ile tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek, bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak. Teklif ile Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmen adayları atamadan önce burada eğitim alacak.

Komisyonların gündemi çok yoğun

Yeni haftada komisyonların gündemi de oldukça yoğun. Adalet Komisyonu 9'uncu Yargı Paketi'ni görüşmek üzere toplanacak.

Teklifte, hakaret suçlarına ilişkin yeni düzenlemeler yer alıyor. Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu ön ödeme kapsamına alınacak. Yalnızca hukuk fakültesi mezunları, uzlaştırmacı olabilecek. Ara buluculuk için avukatlık mesleğinde en az 5 yıllık kıdem şartı aranacak.

Kamuda tasarruf düzenlemesi TBMM'de

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Teklifle tasarruf tedbirlerini izleme, denetim ve raporlama yetkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verilecek. Tasarruf tedbirlerine uymayan personele yaptırım yolu açılacak. Deprem bölgesindeki illerde, nüfus kaybının hizmete yansımaması için adım atılacak.