TBMM polise emanet

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasaya göre, Meclis'in güvenliği yalnızca polis tarafından sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, sözleşmeli personele ilişkin 30. maddesi 15 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.
TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen kanuna ile Meclis, idari olarak yeniden yapılanıyor. Yeni düzenlemeyle hiyerarşik kademeler azaltılarak, verimliliğin artırılması amaçlanıyor.
Yasa ile TBMM Genel Sekreterliği Teşkilatı'nın adı, "TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı" olarak değişti.
TBMM Başkanı'na yardımcı olmak üzere 5 başkan başmüşaviri, 15 başkan müşaviri ile 15 müşavir atanabilecek. 
İdari teşkilatta toplam kadro sayısının yüzde 20'sini geçmemek üzere, sözleşmeli ve geçici personel de sınavla alınmak koşuluyla çalıştırılabilecek.
Her siyasi parti grubunda 10 grup danışmanı, 25 büro görevlisi, partilerin milletvekili sayısının yüzde 10'u oranında ek büro görevlisi; yasama faaliyetlerinde milletvekillerine yardımcı olmak üzere her milletvekili için bir danışman, bir danışman yardımcısı ve ek bir personel sözleşmeli olarak çalışabilecek. Danışmana 83500, ikinci danışmana 73000, diğer personele ise 63000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık sözleşme ücreti ödenecek.
Tabur'un görevi sona erdi
TBMM'nin bütün bina, tesis, eklenti ve arazisinde kolluk ve yönetim hizmetleri, TBMM Başkanlığı eliyle düzenlenecek. Emniyet ve diğer kolluk hizmetleri için yeteri kadar kuvvet, İçişleri Bakanlığınca TBMM Başkanlığına tahsis edilecek. Böylece, Meclisin güvenliği yalnızca polis tarafından sağlanacak. Bu kapsamda Meclisteki Tabur Komutanlığının görev süresi de sona eriyor. Kanun yürürlüğe girdikten sonra Mecliste görevlendirilecek polis memurları, Meclisin mali haklarından yararlanamayacak.
Erken emekliliğe fazla ikramiye
TBMM Genel Sekreterlik kadrolarında görev yapanlardan, emekli aylığı bağlanmaya hak kazanan ve bu tarihten itibaren 4 ay içinde emeklilik başvurusunda bulunanlara emekli ikramiyesi; yasanın yayımı tarihi itibariyle yaş haddinden emekliliğine en fazla 3 yıl kalanlara yüzde 30, 3 yıldan çok 6 yıldan az kalanlara yüzde 40, 6 yıldan fazla kalanlara yüzde 50 oranında fazla ödenecek. Bu şekilde emekli olanlardan boşalan toplam kadro sayısının yüzde 40'ı, hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilecek.
Genel Sekreterlikte geçici personel olarak görev yapan ve kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli aylığı bağlanmasına hak kazananlara iş sonu tazminatları ise emekli aylığı bağlanmasına hak kazanılan tarihi aşan süresi 10 yıl ve üstü olanlara yüzde 30, 5 ile 10 yıl arasında olanlara yüzde 40, 5 yıldan az olanlara yüzde 50 oranında fazla ödenecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir