Tahliyeleri duyan başvurdu

Eskişehir Cezaevi'ndeki 870 tutuklu ve hükümlüden yaklaşık 500'ü CMK'dan yararlanmak için başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) uyarınca yapılan tahliyelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, Eskişehir Cezaevi'ndeki 870 tutuklu ve hükümlüden yaklaşık 500'ünün yasadan yararlanmak için kendilerine başvurduğunu bildirdi.

Aydıner, Adalet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında 2010 yılını değerlendirdi.

Toplantıda, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) uyarınca Eskişehir'de tahliye edilen olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda kendilerine yoğun başvuru yapıldığını ifade eden Aydıner, tahliyelerin yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Başsavcı Aydıner, şunları söyledi:

"Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 870 tutuklu ve hükümlüden yaklaşık 500'ü başvurdu. Neden böyle oldu? Bu konu biraz yanlış anlaşıldı galiba. Sanki 5 yıl veya daha az ceza alanların hemen tahliyesi gerekiyor gibi bir sonuç çıktı. Mahkumlar böyle anladı. Yanlış anlayanların hepsi dilekçeyle bize başvurdu. Oysa Eskişehir'de 5 yıl geçmesine rağmen davası bitmemiş kimse yok. Bu nedenle tahliye olamaz. Düzenlemenin hükümlülük süresi ile ilgisi yok. Eskişehir'de tahliye yok. Tahliye olmamasının nedeni yargılama süreci o kadar uzun sürmüyor. Eskişehir Adliyesi'nde işler zamanında bitiyor. Vatandaşın işi özlenen zamanda görülüyor. Yargıda gecikme yakınmasını Eskişehir'de çok fazla hissetmek mümkün değil. Davalar, etkili bir şekilde karara bağlanıyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir