STK'lar teröre karşı yürüyecek
Son dönemde artan terör olayları nedeniyle 24 sivil toplum kuruluşu 30 Ekim'de İstanbul'da yürüyecek.
ANKARA - Son dönemde artan terör olayları nedeniyle 24 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan "Birliğe Çağrı Platformu" 30 Ekim 2011 tarihinde İstanbul'da yürüyüş düzenleme kararı aldı.
Geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren 24 sivil toplum kuruluşunun başkanları, istişareleri sonucunda alanın kararları bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantı salonunda açıkladı.
"Birliğe Çağrı Platformu" adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden 24 kuruluş olarak bir araya geldiklerini söyledi.
30 Ekim'de İstanbul'da
Bu yaklaşımdan alınan güçle, 30 Ekim pazar günü, toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, sendika konfederasyonlarının ve derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerin de desteğiyle, İstanbul'da büyük bir yürüyüş yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, yürüyüşte, sadece, birliğin ve bütünlüğün simgesi ay yıldızlı bayrağın taşınacağını bildirdi.
Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük yürüyüşe bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz. Kirli oyunlara inat birlikte yürüyeceğiz. Herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz" dedi.
"Kimseyi dışlamıyoruz, herkes yürüyüşe davetli"
Yürüyüşle ilgili detayların hafta içinde paylaşılacağını belirten Hisarcıklıoğlu, yürüyüşte kimsenin dışlanmadığını, "bayrak" ortak bileşeni altında herkesin bu yürüyüşe davet edildiğini bildirdi.
Birliğe Çağrı Platformda KESK gibi bazı sivil toplum örgütlerinin neden bulunmadığının sorulması üzerine Rifat Hisarcıklıoğlu, platformun herkese açık olduğunu, bugünden sonra da çağrılarının devam edeceğini söyledi.
Yeni Anayasa çalışmalarına platform olarak katkı koyup koymayacaklarının sorulması üzerine de TOBB Başkanı, katılımcı demokrasi çeçrevesinde yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda Türkiye'de herkesin mutabık olduğunu kaydetti.
Birliğe Çağrı Platformu şu sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor:
"Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak-İş Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Türkiye İşci Emeklileri Derneği (TİED), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği."