SPK, sınava girebilecekleri internetten duyuracak

SPK tarafından düzenlenecek lisanslama sınavlarına girmeleri uygun bulunanların listesi sınav tarihinden 15 gün önce ilan edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenecek lisanslama sınavlarına girmeleri uygun bulunanların listesi, internet sitesinde, sınav tarihinden 15 gün önce ilan edilecek.

SPK'nın Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik ile lisanslama sınavlarının Kurul tarafından başka bir tüzel kişiliğe yaptırılması durumunda uygulama esaslarına açıklık getirildi.

Tebliğ uyarınca, lisanslama sınavlarına girecek kişilerin başvuruları üzerinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sınava girmesi uygun bulunanlar, sınav tarihinden en az 15 gün önce Kurul veya Kurul tarafından sınavı yapmak üzere görevlendirilmiş kuruma ait internet sitesinde duyurulacak. Önceden bu liste, sınav tarihinden en az bir ay önce ilan ediliyordu.

Kurul, lisanslama sınavlarını yapma ve/veya yaptırma, lisans belgesi verme, eğitim programlarını düzenleme ve/veya düzenlettirme ve sicil tutma işlemlerinin, bir başka tüzel kişilik aracılığıyla yapılmasına karar verebiliyor. Bu durumda, tebliğde belirtilen Kurul'un yükümlülükleri, görevlendirilen tüzel kişilik tarafından; Kurul'a karşı olan yükümlülükler ise aynen bu tüzel kişiliğe karşı yerine getiriliyor. Yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden doğan tüm yaptırımlar aynen yürürlükte kalıyor.

Değişiklik uyarınca, sınav sonuçlarına ve sınav sorularına itiraz, kurulun belirlediği kuruma da yapılabilecek. Sınav sonuçlarına ve sınav sorularına itiraz, sonuçların ve soruların internet sayfasında ilanını izleyen 7 iş günü içinde yazılı olarak Kurul'a veya Kurul tarafından gerekli görüldüğü hallerde Kurul'un belirleyeceği kuruma yapılabilecek. Bu itirazlar, Kurul tarafından belirlenecek en az üç kişiden oluşan bir İtiraz Komisyonu tarafından 30 gün içinde incelenip karara bağlanacak ve sonuç itiraz edene yazılı olarak bildirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir