SPK, Malezya ile mutabakat zaptı imzaladı

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu ile SPK daha sıkı işbirliği imkanlarının oluşmasına zemin hazırlayacak mutabakat zaptı imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu arasında mutabakat zaptı imzalandı.

SPK'dan yapılan açıklamada, SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın kurul üyeleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlemler Borsası (VOB) ve İMKB Takas ve Saklama Bankası'nın (Takasbank) üst düzey yönetici ve başkanlarıyla birlikte Malezya sermaye piyasalarını ziyaret ettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, söz konusu ziyarette, Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu ile SPK arasında önümüzdeki dönem daha sıkı işbirliği imkanlarının oluşmasına zemin hazırlayacak mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptıyla, denetim ve gözetim faaliyetlerinde bilgi alışverişinin yanı sıra, düzenleme ve uygulamaların paylaşılması, eğitim, seminer vb. ortak faaliyetler düzenlenmesi gibi iki ülke sermaye piyasalarının birbirine yakınlaşmasına imkan veren hükümlere yer verildi.

Ziyaret kapsamında, Malezya sermaye piyasalarının düzenleme çerçevesi ve uygulamalar hakkında bilgi edinildiği, Türk Heyeti Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu, Malezya Borsası, İslami Finansal Hizmetler Kurulu, Malezya Uluslararası Finans Merkezi ve menkul kıymetleştirme konusunda uzmanlaşmış Cagamas Berhad kurumlarının yetkilileriyle görüşmeler yapıldığı, teknik ve hukuki işbirliği fırsatlarını değerlendirme imkanı yakalandığı kaydedildi.

Ziyaretin Türkiye-Malezya sermaye piyasaları arasında işbirliğini artırması ve gelecek dönemde iki ülke borsaları arasında ilişkileri geliştirmesinin beklendiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir