SON DAKİKA... Narin Güran köyüne defnedildi: Ön otopsisinden çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Son dakika haberi... Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında ve çuval içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ön otopsi işlemleri tamamlandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Narin Güran'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Narin'in cenaze namazı komşu köyde kılındı. Narin daha sonra köyünde defnedildi. Törende imamın "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır" sözleri dikkat çekti. Öte yandan, Narin'in ön otopsisinden detaylar da ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine dün ulaşıldı. Narin Güran'ın en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulunduğu açıklandı. 

İlk bulgulara göre Narin'in öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı belirlendi. 

Narin'in cenazesi teslim edildi

Narin'in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Narin Güran için Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Batı Karakoç mahalle camiinde cenaze töreni düzenlendi. Narin Güran'ın cenazesinin Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi.

Cenaze töreninde imamdan dikkat çeken sözler

Cenaze töreninde konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Narin'imiz cennettedir. Masum yavrumuzdur. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır" dedi.

Narin Güran'ın ön otopsisinden yeni detaylar

Narin Güran'ın otopsi işlemleri de dün gece saatlerinde tamamlandı. Gazeteci İsmail Saymaz, Narin Güran'ın ön otopsisinden detayları açıkladı. Saymaz, Narin'in cansız bedeninden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde biyolojik bulgu ve süprüntü örnekleri alındığını aktardı. "91 örnek alındıktan sonra ceset skopi işlemine tabi tutuldu. Yani, röntgeni çekildi" diyen Saymaz şunları kaydetti:

"Sol bacakta diz kapağından itibaren kopma olduğu görüldü. Cesedin bulunduğu çuval içerisinde Narin’e ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği çıktı. Kemik muhafaza altına alınarak, diğer kemik parçalarıyla birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere ayrıldı. Bacaktaki kopma nedeninin, ancak burada yapılacak incelemeyle anlaşılabileceği vurgulanıyor."

Cesette ileri derecede çürüme

Tutanaktaki detayları aktaran Saymaz yazısında "'Uzmanların ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı' vurgulandı" ifadelerine yer verdi.

Gözle görülür şekilde kesici-delici alet veya ateşli silah yaralaması görülmezken iç kanama bulgusu da tespit edilmedi.

Saymaz yazısının devamında şunları kaydetti:

"Cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemelerle belirlenebileceği anlaşıldı."

Narin Güran cinayetinde gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu öğrenildi.

Narin Güran'ın otopsi sonucu ne zaman belli olacak?

Kesin ölüm sebebinin en erken 15 gün, en geç bir ay içerisinde açıklanacağını ifade ediliyor.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da kadın sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesini protesto etti.