Son Dakika: Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem! Diyarbakır ve Elazığ’da da hissedildi

AFAD verilerine göre saat 10:46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Büyük korku ve paniğe neden olan deprem 10.07 km derinlikte gerçekleşti. Depremin ardından 30 artçı kayda geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Malatya'da merkez üssü Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Saat 10:46'da meydana gelen depreme vatandaşlar ev ve işyerlerinde yakalandı. Öğrencilerin de okulda bulunduğu bir satte meydana gelen deprem büyük korku yarattı.

6 Şubat depremlerini hatırlatan depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. 

Diyarbakır, Elazığ ve Gaziantep başta olmak üzere çevre illeri de sallayan depremin ardından AFAD saha taramalarına başladı. 

Kandilli büyüklüğü 6 olarak duyurdu

Kandilli Rasathanesi ile Malatya depreminin 6 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama

Depreme ilişkin X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Saha tarama çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise depremle ilgili "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi.

Valilik duyurdu: Okullar tatil edildi

Malatya Valisi Yavuz da"Saha taramalarımız başladı şuan için olumsuz bir durum yok. Tüm eğitim kurumlarımız tahliye edildi eğitime 1 gün ara verildi." dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan ilk açıklama

Sağlık Bakanlığı'ndan depreme ilişkin yapılan ilk açıklamada şu ana kadar can kaybı bildirilmediği belirtildi. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin taramalarının devam edeceği ifade edildi.

30 artçı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'daki 5,9 büyüklüğünde depremin ardından 30 artçı sarsıntı yaşandı.

Artçı sarsıntıların 1,2 ila 3 büyüklüğü aralığında meydana geldiği belirlendi.

Uzmanlar ne diyor?

Deprem sonrası vatandaşlar evlerine girmeye korkarken, uzmanlardan da yorumlar gelmeye başladı. Prof. Dr. Okan Tüysüz bölgede daha büyük şiddette bir deprem beklemediklerini ancak artçı depremlerin devam edebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür ise Elazığ depreminde fayın kırıldığına işaret ederek "Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok." açıklamasında bulundu.