Şimşek, bütçeyi bağladı

Bakan Şimşek, bütçeyi bağlarken, yaptığı değerlendirmede, "2012 yılı bütçesi en büyük özelliği tabi ki büyümeyi, istihdamı destekleyen bir bütçe olması" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 Merkezi Yönetim Bütçesini bugün düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

2012 Bütçe Tasarısıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, Maliye Bakanlığının geleneksel bütçe bağlama töreni, bu yıl ilk kez Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in makamında gerçekleştirildi.

Maliye Bakanlığının üst düzey bürokratlarının da katıldığı sembolik törende, Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı Bakan Şimşek tarafından bağlandı.

Bakan Şimşek, bütçeyi bağlarken, yaptığı değerlendirmede, "2012 yılı bütçesi en büyük özelliği tabi ki büyümeyi, istihdamı destekleyen bir bütçe olması. Ama aynı zamanda tabi ki kamu finansman dengelerini iyileştiren, mali disiplini pekiştiren ve bir o oranda da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yatırımlara kaynak ayıran, sosyal yapıyı güçlendiren bir bütçe olacak" dedi.

2012 bütçesi TBMM'de

2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Bütçe,  Bakan Şimşek'in gelecek hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunmasının ardından yaklaşık 1 ay süreyle görüşülecek.  Bütçe tasarısı, Aralık ayında Genel Kurulda görüşüldükten sonra yasalaşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir