SIGN İstanbul'da 350 milyon liralık ticaret

Uluslararası Açıkhava Reklamcılığı Fuarı SIGN, katılımcı firma sayısı ve stant alanı bazında geçen yıla göre yüzde 25 büyüdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Uluslararası Açıkhava Reklamcılığı Fuarı SIGN İstanbul 2011'de 350 milyon liralık ticaret gerçekleşti.
İFO Fuarcılık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) ve KOSGEB destekli Uluslararası Açıkhava Reklamcılığı Fuarı SIGN İstanbul, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde sona erdi.
Fuarda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 30 ülkeden 334 firma stant açtı. Açıkhava reklamcılığına dair yeni ne varsa SIGN İstanbul 2011'de sergilenirken, fuarı 4 günde toplam 19 bin 618 kişi gezdi. İran ve 
Mısır'ın heyet halinde ziyaret ettiği SIGN İstanbul'a yabancıların ilgisi yoğun oldu.
Özellikle Ortadoğu'dan gelen ziyaretçi grupları, fuardaki Türk katılımcıların yanı sıra İtalya, Belçika, Hollanda, Amerika, Çin, Kore, Tayvan gibi ülkelerden gelen katılımcıların da memnun ayrılmasına neden oldu. Bu yıl fuara gelen yabancı ziyaretçi oranı geçen seneye göre yüzde 66 artış göstererek 2 bin 496 olarak gerçekleşti.
SIGN İstanbul, sadece yeni teknolojilerin sergilendiği bir platform olmaktan öte, oldukça büyük bir ticaret hacmine de ev sahipliği yaptı. Fuar boyunca toplamda yaklaşık 350 milyon liralık makine satışı ve tedarik anlaşması yapıldı.
İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Bolu, Sivas, Erzurum ve Mersin gibi Anadolu'nun hemen her yerinden katılımın olduğu SIGN İstanbul'da yerli firmalar, sektörün 4 kıtadan gelen global markalarıyla yeni işbirliklerine adım attı. Fuarın 2012 hedefi ise 400 katılımcı, 20 bini aşkın ziyaretçi ve metrekare bazında yüzde 30 büyüme olarak belirlendi.
SIGN İstanbul 2011'in, katılımcı ve ziyaretçileri açısından bir başka avantajı ise açık hava reklam endüstrisini, yaklaşık 200 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğe sahip perakende sektörüyle buluşturmasıydı. Aynı tarihlerde bitişik salonlarda gerçekleştirilen perakendecilik fuarı Intershop İstanbul'un katılımcı ve ziyaretçileri, tanıtım ve pazarlama alanında ihtiyaç duydukları yeni teknolojileri SIGN İstanbul'da yakından görürken, açık hava reklamcıları da perakendenin profesyonelleri ile bir araya geldi.
Bu konularda ilginizi çekebilir