Sıcaklıklar 5 derece azalacak

Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile sabah saatlerinde Eskişehir'in güney çevrelerinin, öğleden sonra Sinop, Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (27)
ANKARA: Parçalı bulutlu (29)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (29)
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (35)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (31)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (26)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (36)

Bölgelerde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir'in güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir