Şeytanın aklına gelir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekili aday adaylarıyla Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezinde bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Basılmamış kitaplar imha ediliyor. Aklı olanların aklına gelmeyecek bir şey ancak şeytanın aklına gelir bu kadar şey" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili aday adaylarıyla Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezinde bir araya geldi.

Toplumun, demokrasi ve özgürlük söylemleri altında baskı gördüğünü savunan Kılıçdaroğlu, henüz basılmamış taslak kitapların yok edildiğini belirtti. Siyasi iktidarın mahkeme kararlarıyla ilgili "Biz bu konuda ne yapacağız, yargının kararı" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz şimdi 12 Eylül zulmü dolayısıyla kimi suçluyoruz? O dönem karar veren yargıçları mı? Kitapları toplayıp terör örgütlerinin suç unsuru olarak gösterenleri mi suçluyoruz? Hayır, darbeyi yapanları suçluyoruz 'onların sorumlusu odur' diyoruz. Aynı tabloyu daha derinden, daha ince yaşıyoruz. Basılmamış kitaplar imha ediliyor. Aklı olanların aklına gelmeyecek bir şey ancak şeytanın aklına gelir bu kadar şey. Sonra diyorsunuz ki 'biz yapmadık'. Kim yaptı? Yargı yaptı. Bu ülkede Başbakan kim? Adına 'Recep Tayyip Erdoğan' diyorlar. Sen Başbakansan bunları görmemezlikten mi geleceksin, yeri geldiği zaman en ağır eleştirileri yargıya yaptın, niçin burada suskun kalıyorsun?" diye konuştu.

Milletvekili aday adaylarından "ben Genel Başkan'dan daha fazla çalışıyorum, bunun için yola çıktım, bunun için çizmelerimi giydim, bunun için Anadolu'nun tozlu yollarında gezeceğim" diyerek çalışmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hep derlerdi ki 'CHP eleştirir ama hiç çözüm önerileri yok', şimdi bizim çözüm önerilerimiz karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin paniğe kapıldığını görüyorum. Sizler de biliyorsunuz, eğer onlar paniğe kapılmışsa bilin ki biz doğru şeyler söylüyoruz. Bizim projelerimiz halkın nezdinde kabul görmüşse bilin ki doğru şeyler söylüyoruz."

Taşeronlaşmanın karşısındaki tek parti

Her alanda örgütlenmenin önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, emeğin örgütlenmesinin önünde 'taşeronlaşma' engelinin olduğunu belirtti. "Taşeronlaşmanın karşısındaki tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir, bunu unutmayın" diyen Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin CHP iktidarında grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakkı olan işçiler haline geleceklerini söyledi.

Milletvekili aday adaylığı için partisine yapılan başvuruların yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, "Eğer halkın iktidarını özlüyorsak, halktan yana politika güdüyorsak, listede olalım olmayalım hep beraber çalışacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir