Seneye 113 gün tatildeyiz

Yeni yılda resmi ve dini bayram tatillerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle uzun tatil yapma imkanı bulunamayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yeni yılda resmi ve dini bayram tatillerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 113 gün tatil yapılacak.

Derlenen bilgiye göre, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bu yıl hafta sonu ve resmi ve dini bayram tatilleriyle birlikte 113 gün tatil yapanlar, gelecek yıl dini ve resmi bayramların hafta sonunda başlaması ya da bitmesi nedeniyle Bakanlar Kurulunun karar almaması halinde iki bayramda da uzun tatil yapma imkanı bulamayacak. 24 ile 29 Ekim arasında, Kurban Bayramı'nda yılın en uzun tatili yapılacak.

Gelecek yıl 14,5 günlük resmi ve dini bayram tatilinin 5 günü hafta sonu tatiline denk geliyor. Yıllık izinler dışında, bu yıl hafta sonu tatilleri, resmi ve dini bayramlar dahil olmak üzere toplam 113 gün tatil yapılacak.

2012 yılı resmi tatil günleri şöyle:

''Yılbaşı (1 Ocak Pazar), Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan Pazartesi), Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs Salı), Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs Cumartesi), Ramazan Bayramı arifesi (18 Ağustos Cumartesi), Ramazan Bayramı (19 Ağustos Pazar-21 Ağustos Salı), Zafer Bayramı (30 Ağustos Perşembe), Kurban Bayramı arifesi (24 Ekim Çarşamba), Kurban Bayramı (25 Ekim Çarşamba-28 Ekim Pazar), Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim Pazartesi).''

Bu konularda ilginizi çekebilir