Senas Group 30 milyon dolarlık lojistik merkezinin temelini attı

Senas Group Gebze'de 20 bin metrekarelik alan üzerine lojistik merkezi inşa ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye'de inşaat, yenilenebilir enerji ve sivil havacılık sektörlerinin öncü kuruluşlarından Senas Group tarafından Gebze'de 30 milyon dolara yaptırılacak olan lojistik merkezinin temeli atıldı.

Gebze'deki Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde lojistik merkezinin yapılacağı alanda düzenlenen temel atma töreninde konuşan Senas Group Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış, 30 milyon dolara mal olacak lojistik merkezinin 20 bin metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini söyledi.

Bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan merkezin kapalı alanının ise 30 bin metrekare olacağını ifade eden Tanınmış, endüstriyel inşaat sektöründeki taahhüt projeleri dışında lojistik sektörüne yönelik depo inşaatlarının da özel ilgi alanlarında olduğunu kaydetti.

"Ülkemizdeki pazar payı şu an için 2-3 milyar dolar seviyelerinde olup gelecek 10 yıl içerisinde, Türkiye'nin lojistik sektöründe sahip olduğu potansiyel 80-100 milyar dolar olarak tahmin ediliyor" diyen Tanınmış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Coğrafi konumun gücü bu etkiyi daha da artırıyor. Hem Türkiye'nin artan ihtiyaçları hem de yakın coğrafya içerisinde yer alan ülkelere bakıldığında lojistik üssü olmaya aday tek ülke Türkiye. Sektörün gelişimi de bunu doğruluyor. Ancak bu alanda büyümeyi karşılayacak depo yatırımı bulunmuyor. Lojistik sektörünün büyümeye başladığı dönemde yani 10 yıl önce gerçekleştirilen yatırımlar ise bugünün ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikte değil. Bu da lojistiğe uygun yapılara ihtiyacı artırıyor. Biz bu potansiyeli gördüğümüz için, bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl için yeni yatırımlarımız da söz konusu olacak. Türkiye'nin potansiyeli olan diğer illerine yatırım yapmak için de araştırma ve fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz."

Yabancı ortaklık

Lojistik sektörü depo yatırımları konusunda "yabancı ortaklık" görüşmelerine başladıklarını ifade eden Tanınmış, "Ortaklık ve işbirliği görüşmelerimiz halen devam ettiği için şu an da isim vermem ne yazık ki mümkün değil. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve Hollanda merkezli olan bu şirket, Türkiye'yi lojistik üssü yapmak istiyor. Bunun içinde bizimle ortaklık kurarak depo inşaatı gerçekleştirmek istiyor" diye konuştu.

Tanınmış, ortaklık görüşmesi yaptıkları şirketin alanında Avrupa'nın en iyilerinden biri olduğunu, önümüzdeki dönemde bu tür ortaklık taleplerinde artış olacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir