Şeker Kurumu'nun hizmet birimleri yeniden yapılandırıldı
Birimler "koordinatörlük" şeklinde yeniden yapılandırıldı.
ANKARA - Şeker Kurumu'nun hizmet birimleri "koordinatörlük" şeklinde yeniden yapılandırıldı.
Şeker Kurumu'nun "Şekere Kurumu Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan düzenleme ile yönetmeliğin "tanımlar" başlıklı 4. bölümüne "hizmet birimi ve kurum personeli" tanımları eklendi.
Yönetmeliğin 8'inci maddesinde yapılan değişiklik ile Kurul Başkanının görev ve yetkileri yeniden düzenlendi.
Buna göre Kurul Başkanı "Kurumu idari ve yargı mercilerinde ve üçüncü kişilere karşı temsil etmek. Kurul ve hizmet birimlerinin uyumlu, verimli ve düzenli biçimde çalışmasını sağlamak üzere Kurumu en üst düzeyde sevk ve idare etmek. Kurul toplantılarının gündemini belirlemek, Kurulu toplantıya çağırmak ve toplantılara başkanlık etmek. Genel sekreterlikten gelen önerilere son şeklini vererek Kurula sunmak, Kurulca alınan kararların uygulanmasını sağlamak. Bütçe ve faaliyet raporlarını Kurul onayına sunmak, onaylanan bütçelerin uygulanmasını sağlamak. Kurul tarafından yapılan atamalara ilişkin işlemleri yürütmek. Kanun kapsamında yapılacak araştırma ve denetim faaliyetleri için Kurum personelini görevlendirmek. Kanun ve ilgili mevzuattan doğan diğer görevleri yapmakla" görevli olacak.
Kurumun Hizmet Birimleri başlıklı 23. maddeye yapılan ilaveye göre Kurum birimleri koordinatörlüklere ayrıldı.
Buna göre "Planlama ve Değerlendirme Koordinatörlüğü" sektörel verileri değerlendirecek ve şeker kotalarını tespit, tahsis, transfer ve iptaline ilişkin gerekli çalışmaları yapacak.
"İzleme ve Denetleme Koordinatörlüğü", Kurumun faaliyetleriyle ilgili olarak araştırma, inceleme ve denetleme işlemlerini yerine getirecek, sonuçları hakkında bilgi verecek. Kanunda öngörülen idari para cezalarına ilişkin işlemleri yürütecek.
"Sektörel Araştırmalar Koordinatörlüğü" şeker sektörünü ilgilendiren konularda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütecek.
"Personel, İdari ve Mali İşler Koordinatörlüğü" kurumun iş ve insan gücü planlamasını yapacak, personelin atama, özlük, emeklilik ve benzeri işlerini yürütecek. "Hukuk Müşavirliği" de hukukla ilgili tüm konuları takip edecek.
Aynı yönetmeliğin ekinde yer alan "Şeker Kurumu Hizmet Birimi Organizasyon Şeması" da yürürlükten kaldırıldı.