Şehirlerde isyan provaları yapılmakta

Bahçeli, Mersin'den Mısır örneğiyle seslendi, şehirlerdeki terör oyunlarına dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'de, Mısır'ın Tahrir Meydanı'ndaki bölücü organizasyonun altyapısının oluşturulmaya çalışıldığını'' iddia etti.

Bahçeli, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği kentte, Mersin HiltonSA Oteli'nde sanayici ve iş adamlarıyla akşam yemeğinde buluştu. Bahçeli, buradaki konuşmasında, ekonominin, sosyal huzur ve siyasal istikrarla çok yakın bağı ve ilişkisi olduğunu söyledi.

Ekonomik ilişkilerdeki denge ve ahengin ancak huzurlu toplumlarda neticeye ulaşacağının unutulmamasını isteyen Bahçeli, ''Ne var ki ülkemizin kargaşa ve karanlık bir ortama girmesi, iş hayatını olumsuz etkilemektedir. Terör bu haliyle ekonomik güvenliği de tehdit etmektedir ve iş aleminin bu yöndeki endişeleri ziyadesiyle artmıştır'' dedi. 

Nefret dalgaları gittikçe yayılıyor

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini iddia eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:

''Böyle gittiği sürece de iyiye ve güzele ulaşmamız mümkün değil. İnsanımız mutsuz ve yaşamından kaygılıdır. Yarınlar belirsizdir ve kimin başına ne geleceği, nasıl bir suçlamayla karşılaşacağı bilinmemektedir. Sosyal gerginlik ve siyasal öfke artarak devam etmektedir. Vatandaşlarımızın birikimleri ve güçlükle bankalara faiz ödemekle elde ettiği evi, otomobili kundaklanmakta ve maskeli teröristler ön plana çıkmış durumdadır.

Geçtiğimiz günlerde Mersin'de bir kahvehaneye atılan molotofkokteyli, bir insanımızın hayatını tehdit etmiştir. Şehirlerde isyan provaları yapılmakta, nefret dalgaları gittikçe yayılmaktadır. Türkiye'de Mısır'ın Tahrir Meydanı'ndaki bölücü organizasyonun altyapısı oluşturulmaya çalışılmakta. Terörist faaliyetler ülkemize kan kusturmaktadır. İşte bundan da iş başında olan iktidarın herhangi bir şikayeti yok.''

Darbe iddiaları

''Bu esnada terörle mücadele edenler, indirilmeye çalışılmakta. Uzayan ve bir türlü sonuçlanmayan sözde darbe iddiaları toplum ve devlet hayatının üzerine çökmüştür'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Şüphesiz darbeci kim ya da kimlerse hakkından gelmek ve adalet önünde hesap vermesini sağlamak, hepimizin boynunun borcudur.

 Ne var ki darbeci diyerek bölücü terörle mücadele eden kahraman askerlerden hesap sormaya da hiç kimsenin hakkı yoktur. Ve bunları milletimiz affetmeyecektir, unutmayacaktır. Üzülerek ifade etmeliyim ki Türk milleti karanlık ve çıkmaz bir sürece çekilmek istenmekte.''

Bu konularda ilginizi çekebilir