Savcının eşi belediyede çalışıyor

Kayseri'deki rüşvet iddialarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, savcının eşinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir aile olduklarını, aile içinde tartışmalar olabileceğini ama bunu bir kızgınlığa, intikama dönüştürmenin doğru olmadığını belirterek, "CHP'de kavga yok. CHP'de sular duruldu, CHP iktidara kilitlendi" dedi.

Kılıçdaroğlu, HaberTürk televizyonunun canlı yayınına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Kayseri'deki rüşvet iddialarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, iddialarının devamının geleceğini ve iddialarına temel oluşturan belgeleri bir bankanın kasasında muhafaza ettiklerini bildirdi. Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine iddialarda sözü geçen savcının eşinin Kayseri Büyükşehir Belediyesinde çalıştığını da öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bugün bir gazetede yer alan açıklamalarını da soru üzerine değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Unakıtan'ın siyaseti bırakma kararının yerinde olduğunu, kişilerin siyaset ya da ticaretten birini tercih etmeleri gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Unakıtan'ın Maliye Bakanlığı döneminde sıradan bir maliye bakanlığı yapmadığını ifade ederek, "Mehmet Şimşek'ten daha başarılı bir maliye bakanıydı" dedi.

CHP lideri sözlerini "2010 benim açımdan sürpriz bir yıl oldu, ağır bir sorumluluk getirdi. Bunun bilincindeyim, bunun için, ülkem için çalışıyorum. 2011′de de 2010′un bana verdiği olanakları kullanarak partimi iktidara taşıyacağım. Bunun tek yolu çalışmaktan geçer" şeklinde tamamladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir