Şarj istasyonları için ilk adım atıldı

ODTÜ ve Yiğit Akü, önümüzdeki dönemlerde kullanımı giderek artacağı tahmin edilen elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kurmak için iş birliğine gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ODTÜ ile Yiğit Akü, yakın gelecekte benzin istasyonları gibi yol kenarlarına kurulumu planlanan ve güneş enerjisiyle çalışan "elektrik şarj istasyonlarının" yerli sermaye ve yerli mühendislerle kurulumu için iş birliğine gitti.

Yiğit Akü ile ODTÜ Güneş Enerjileri Araştırma Merkezi (GÜNAM) arasında imzalanan protokolle elektrikli otomobillerin güneş enerjisiyle çalışan akü sistemlerinden, otomobiller için elektrik şarj istasyonları kurulumuna kadar yakın gelecekte ihtiyaç duyulacak pek çok ürünün üretimi için anlaşmaya varıldı.

ODTÜ GÜNAM Müdürü Prof. Dr. Turan, güneş enerjisinin doğalgazla rekabet eder duruma geldiğini belirterek, Türkiye'deki ilk güneş santrallerinin 2012 yılının sonunda görülebileceğini söyledi.

Turan, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Elektrikli araçların üretimi Türkiye'de başladı. İleride bu araçların şarj edilmesi için istasyonlar kurulacak. Türkiye'nin değişik yerlerinde bu istasyonları göreceğiz."

Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender de enerjinin günlük yaşamdaki önemine işaret etti.

Yiğit Akü'nün insan kaynağı ve mevcut iş birlikleriyle dünyayla rekabet edebilir boyutta teknolojiler geliştirmeyi hedeflediğini bildiren Büyükkalender, firmalarının GÜNAM'la yaptığı iş birliği sonunda geliştirilecek ürünlerle global pazarda fark yaratacağını söyledi.

Büyükkalender, iş birliği kapsamında ilk hedeflerinin, elektrikli araçların, hem aracın bir parçası olarak hem de hızlı şarj ya da değiştirme istasyonlarının bir parçası olarak kullanılması yönünde geliştirilmesi olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir