Sanayici hak ettiği yeri alacak

Kılıçdaroğlu kaynak tartışmalarıyla ilgili olarak "Islık çalanların suçlu, malı götürenlerin suçsuz olduğu düzen varsa elbette bu ülkede kaynak sorunu yaşanır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilerin hak ettikleri yeri alacaklarını ve sanayicilerin önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını ifade ederek, bunun boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda sanayicilerle bir araya geldi. Sanayileşmenin olmadığı yerde işsizliğin çözümlenemeyeceğini, yapılması gerekenin, sanayinin ve sanayicinin önündeki engelleri yıkmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, teşvik politikasının yanlış olduğunu, 49 ile teşvik geldiğini, ancak bundan Düzce, Afyonkarahisar ve Uşak olmak üzere 3 ilin yararlandığını dile getirdi. Teşvikin, "Şu il kazansın, öbür il kan kaybetsin" diye değil, ilin var olan gücünü artırması için verilmesi gerektiğini, gerekirse firma bazında teknoloji için teşvik getirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu yapılmadığı takdirde teşvik politikasının kan kaybına yol açacağını öne sürdü.

Birilerine gelince kaynak var, birilerini gelince yok

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, ancak kaynakların yerinde ve zamanında kullanılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Ne demek, 'Kaynak yok'? Birilerine gelince kaynak var, birilerini gelince, 'Kaynak yok.' Bu ülkenin kaynaklarını adam gibi kullanırsanız bu ülkede kaynak vardır. Bu ülkede ıslık çalanların suçlu, malı götürenlerin suçsuz olduğu düzen varsa elbette bu ülkede kaynak sorunu vardır. Ülkede hak etmediği halde köşeyi dönenler var. Niye bunlar izlenmiyor, takip edilmiyor? Türkiye Cumhuriyeti yolsuzluk açısından da sınıfta kalan ülkedir. Uluslararası Şeffaflık Örgütü verilerine bakın, bunlar doğru değil. Herkesin vergi ödediği bir ülkedeyiz. Madem herkes vergi veriyor, o zaman biz ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını sorgulamak durumundayız. Ödenen vergilerin sorgulanmadığı ülkede demokrasi askıdadır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir