Sağanak yine can aldı

Gebze'de sel sularına kapılan bir kişinin cesedi bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAEL-  Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Sazlık Deresi'nin denize döküldüğü alanda cesedi bulunan kişinin, sel sularına kapılarak boğulduğu belirlendi.

Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde, gece etkili olan yağış sonucu meydana gelen selde, su baskını yaşanan çok sayıda ev ve işyerinde, iftaiye ekiplerinin tahliye çalışmaları sürüyor. Bazı bölgelerde ise sel sularının çekilmesiyle çalışmalara başlanacak.

Su baskını yaşanan yerlerden biri olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Genel Sekreteri Tevfik Tetik, tahliye için sel sularının çekilmesini beklediklerini söyledi.

Gece 15 dakika etkili olan yağmurundan ardından E-5 Karayolu ve Sazlık Deresi'nden kampüse gelen akıntı nedeniyle binanın sular altında kaldığını belirten Tetik, "Zarar ziyan bu sular çekildikten sonra ortaya çıkacak. Elimizden geldiğince en hızlı şekilde halletmeye çalışacağız" dedi.

Bu arada, dün gece etkili olan yağış nedeniyle Gebze Gaziler Mahallesi'nde ağacın devrilmesi sonucu müstakil bir evin yıkıldığı belirtildi.

Sazlık deresinde bulunan cesedin kimliği belli oldu

Öte yandan, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Merkez Yerleşkesi'nin ortasından geçen Sazlık Deresi'nin denize döküldüğü alanda, üzeri balçık kaplı halde bulunan cesedin Özgür Doğan'a ait olduğu belirlendi.

Yapılan otopside, sel sularına kapılarak boğulduğu tespit edilen Doğan'ın, 34 EK 8351 plakalı otomobili de derede bulunarak çıkartıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir