RTÜK'ten müzik ve klip yayınlarına 'edep' uyarısı'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, aşırı cinsel içerik, argo ve küfürlü sözler içeren müzik ve klip yayınlarının, 'yayıncılık ilkelerine' uyumlu hale getirilmesi uyarısında bulundu. Şahin, Türkiye'de müzik klibi yayıncısı televizyonların 'ahlak ve edep sınırlarını aştığının' izleme uzmanları raporlarına yansıdığını bildirdi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, müzik kanallarının yayınladıkları video kliplerinde 'aşırı cinsel içerik' kullandıklarının tespit edildiğini, anılan yayıncılarda çıplaklık içeren görüntülerin 'çokça' yer aldığını belirtti.

Müzik yayıncısı radyo kanallarının ise argo ve küfürlü sözler içeren şarkıları sıklıkla çaldıklarının belirlendiğini kaydeden Şahin, "İlgili yayıncıların geleneklerimize aykırı, inanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize ters olan bahse konu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri şarttır. Aksi halde Üst Kurulumuzun yasa çerçevesinde yetkisi malumdur. Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.