"Yunanistan ekonomisi yüzde 4 küçülecek"

Thomsen, "Yunanistan ekonomisi 2012'den itibaren büyüme trendine girecek. Üç yıllık zaman dilimi içinde yatırım ortamının büyük ölçüde iyileşecek." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA- Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan Masası Şefi Poul Thomsen, Yunanistan'da yapılan reformların doğru yolda olduğunu belirterek, "Yunanistan ekonomisi 2010 yılında yüzde 4 küçülecek" dedi.

Thomsen, yaptığı açıklamada, Yunanistan ekonomisinin 2012 yılından itibaren büyüme trendine gireceğini ifade ederek, üç yıllık zaman dilimi içinde yatırım ortamının büyük ölçüde iyileşeceğini, kamu finansmanının güçleneceğini bildirdi

Bunun sonucunda ekonominin yeniden büyüme eğilimi içine gireceğini, iş ortamının yaratılacağını, gelirlerin artacağını ifade eden Thomsen, hükümetin aldığı önlemlerin doğru yolda atılmış bir adım olarak niteleyerek şimdiden olumlu sonuçların alınmaya başlandığını, açıkların azıldığını, kamu maliyesini daha iyi yönetildiğini, bankacılık sisteminin istikrarlı olduğu, hayati yapısal reformların yapıldığını belirtti.

Thomsen, "Yunanistan ekonomisinde maliyetler çok yüksek. Kamu sektöründe ortalama ücret, özel sektöre oranla yüksek. Diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında nadir görülen bir durum. Bütçenin üçte ikisi ücret ve emekli aylıklarına gidiyor. Yunanistan'ın başka bir seçeneği yok" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir