"Üniversite öğrencileri bu milletin göz bebeğidir"

MHP Grup Başkanvekili Şandır, üniversite öğrencilerinin tavrının sebeplerinin doğru araştırılması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİLİFKE - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Üniversite öğrencileri bu milletin göz bebeğidir, Türkiye'mizin geleceğidir" dedi.

MHP Mersin İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Göktaş'ın oğlu Avukat Emre Göktaş'ın düğününe katılmak üzere Mersin'in Silifke ilçesine gelen Şandır, düğün merasimi öncesinde Göksu Otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileriyle ilgili yaklaşımının asla haklı ve doğru olamayacağını, bunun kendisine yakışmadığını" söyledi.

"Başbakan Erdoğan'ın üniversite öğrencilerinin aşırı eylemleri hakkında düşünmesi ve alınması gereken tedbirleri alması gerektiğini" söyleyen Şandır, şöyle devam etti:

"Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri bir işaret fişeğidir. Geçmişte bunu yaşadık, Türkiye çok büyük maliyetler ödedi. Gelecekte tekrar yaşamamak için Sayın Başbakanın bu tavrıyla değil, üniversite öğrencilerinin bu tavrının sebeplerini doğru araştırmak gerekir. İlme dayalı bir araştırmayla, ama mutlaka üniversite öğrencilerine sahip çıkarak, onları dinleyerek, onlarla saygılı bir diyalog kurarak bu sorunu çözebiliriz. Ben sayın Başbakanın üniversite öğrencilerinin bu aşırıya kaçan eylemlerinden dolayı değerlendirmelerini doğru bulmuyorum, haklı bulmuyorum. Bu yaklaşımla üniversite öğrencilerinin bu eylemleri Türkiye'yi 1968 ve 1980 öncesi olaylara doğru sürükler. Bunun sorumlusu Türkiyeyi yöneten siyasi iktidar olacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir