"Müşteri bilinçlendirme görevi acentenin"
Ray Sigorta Pazarlama Direktörü İsmail Yalçın, acentelerine hizmet seviyelerinde yüksek vaadler sunduklarını belirtti.
Yakup SAYAR
İSTANBUL - Türk sigortacılığında üretimin büyük bir kısmının kaynağı acente olduğu bilinen bir durum. Güçlü bir acente ağı oluşturabilmek ise şirketlere artı bir değer sağlıyor.
Türkiye genelinde 750'nin üzerinde acentesi bulunan Ray Sigorta'nın Pazarlama Direktörü İsmail Yalçın, acentelerine hizmet seviyelerinde yüksek vaadler sunduklarını belirterek, "Hizmet sözümüzü yerine getirip getirmediğimizi, her ay yapılan anketlerle şeffaf bir şekilde ölçüyoruz"dedi. Yalçın, sektördeki bilinçlerdirme görevinin şirketler yanında öncelikle acentelere düştüğünün de altını çizdi.
Ray Sigorta'nın hedeflerini DÜNYA ile paylaşan İsmail Yalçın, Ray Sigorta'nın müşterisi ve satış kanalına sunduğu değerlerle farklılaşmayı hedefleyen, müşterilerini poliçe olarak değil öncelikle bir insan olarak gören, ihtiyaçlarını anlamaya çalışan bir strateji izlediğini söyledi.
"Bu düşüncemizi ürün ve hizmetlerimize yansıttıkça, ortaya sigorta sektörü için ilginç sayılabilecek ürünler çıkmaktadır."diyen Yalçın şunları söyledi; "Örneğin kadınlar, son 10 sene zarfında evlerindeki sorumluluklarını azaltmadan ekonomik güçlerini giderek arttırmaları sebebiyle, araçlarında oluşabilecek bir hasar sonrası ne tamirhaneye gidecek zamanları olmakta ne de tamirhanelerin genel atmosferi uygun olmamaktadır. Bu fikirden yola çıkarak sadece kadınlara yönelik Prenses Kasko'yu ilk olarak sektörde duyurduk. Kasko sürecinde kadınları tamirhanelere hiç karıştırmadan, araçlarını hızlı bir şekilde tamir edimesini ve ardından evlerine kadar temiz bir şekilde teslim edilmesini amaçlayan bir kaskodur. Satış öncesi ve sonrasında da , müşterimizin markamızla yaşadığı deneyimin kaliteli olması bizim içim herşeyden önemlidir."
Ray Sigorta'nın sektörde acenteleri diğer satış kanallarına göre en ağırlıklı kullanan sigorta şirketi olduğu iddiasında bulunan Yalçın, "750'nin üstünde acentemiz ile Türkiye'nin tüm sathına yayıldık.. Acentelerimize hizmet seviyelerinde yüksek vaadlerimiz var. Hizmet sözümüzü yerine getirip getirmediğimizi, her ay yapılan anketlerle şeffaf bir şekilde ölçüyoruz. Satış ekibimiz ve her düzeyden yöneticimizle her ay onları yerlerinde ziyaret eder, dinleriz. Ayrıca bilgi paylaşımını kurumsallaştırmak adına onlarla iletişim kurduğumuz portalimiz vardır. Buradan her türlü raporları alabildikleri gibi, forum alanında sorularına yanıt alabilmektedirler. Teknolojik olarak ortaya çıkabilecek sorunlarda destek olan proaktif bir ekibimiz vardır. Acente aramadan mutlaka onlar ararlar ve gezici ekiplerle teknolojik olarak destek isteyen acentelere yardımcı olurlar. Otorizasyonlar ve teklifleri azami 3 saat içinde onaylanır. Hasar tarafında ise pert araçlar 30 gün içinde ödenip, Hızlı Orım Merkezlerimizde 3000 TL ye kadar olan küçük hasarlar azami 3 gün içinde çözüme kavuşturulur. Ayrıca acentelerimizin eğitimlerine çok önem veriyoruz. Ray Akademi eğitim programlarımızla temel, ileri ve yetkinlik geliştirici eğitimleri sınıf içi ve online olarak acentelerimize sunuyoruz."diye konuştu.
Acentelerin dengeli portföy üretimine değinen İsmail Yalçın, dengeli portföy ile bir acentenin tek poliçeli müşterilerinin diğer risklerini de sigortalanmasının kastedildiğini belirtti. Tek poliçeli müşterilerin, risk bilinçleri sebebiyle değil genellikle sigortanın zorunlu olması sebebiyle poliçe yaptıran müşteriler olduğunun altını çizen Yalçın, "Bu müşterileri bilinçlendirme görevi de aslında acentelerimize düşmektedir. Bu onların da yararınadır, zira tek poliçeli müşterilerin operasyonel maliyetleri de yüksektir. Dengeli portföy, sigortalının kasko ve trafik sigortaları dışında, konut, deprem , sağlık ve ferdi kaza sigortalarını da yapabilmesi ile oluşur. Sadece oto kaza branşı ile ilişki bir süre sonra sürdürülemez olacaktır."dedi.
Sadık müşteri oranımız yüksek
Ray Sigorta'nın devletin taşıma şirketleri tarafından 52 sene önce kurulduğunu ve sektörün globalleşmesi ile çoğunluk hisselerinin 2007 yılında Orta ve Doğru Avrupa'nın en büyük şirketi Vienna Insurance Groupe' a geçtiğini hatırlatan İsmail Yalçın, "Müşterilerimizin yarısı bireysel, yarısı ise kurumsal olup, sadık müşteri oranının yüksek olduğu bir portföye sahipiz. Çok kanallı yapı üzerine oturmuş dağıtım stratejisi izliyoruz. Acentelerimiz dışında, bankalar, brokerler, leasing firmaları, internet ve çağrı merkezi üzerinden satış yapılmaktadır. Satış kanalları arasında fiyat farklılığı bulunmamakta olup, kanallar arasında yaşanabilecak sorunlar, profesyonelce yönetilmektedir."dedi
Ray Sigorta'nın dağıtım kanalının her üyesinin kendi konusunda müşterileri için "Bir Bilen" niteliğinde olduğunu belirten Yalçın "Tüm satış kanallarımızın müşteri ihtiyaçlarını iyi anlayan ve hasar anında sorunlarını hızlıca çözen alt yapıya sahip olmaları için çalışıyoruz" diye konuştu.