"Kemer sıkma durgunluğu tetiklemez"

Trichet, Almanya'nın önümüzdeki dört yılda kamu harcamalarında yapacağı kesintiyle yaklaşık 80 milyar euroluk tasarruf planının iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Euro Bölgesi'nde uygulanan kemer sıkma politikalarının durgunluğu tetikleyeceği fikrinin yanlış olduğunu belirtti.

Trichet İtalyan La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada, bütçe açıklarını kapatmaya yönelik uygulanan önlemlerin Euro Bölgesi'nde büyümeyi ağırlaştıracağı yönündeki görüşlere karşı çıkarak, 16 üye ülkeyi gerekli olan önlemleri uygulamaya devam etmesi yönünde uyardı.

ECB Başkanı Trichet, mevcut koşullarda güven artırıcı politikaların güçlendirileceğini ifade ederek, ekonomik toparlanmaya engel teşkil etmeyeceğini çünkü güvenin şu anda en önemli faktör olduğunu söyledi.

Almanya'nın önümüzdeki dört yılda kamu harcamalarında yapacağı kesintiyle yaklaşık 80 milyar euroluk tasarruf planının iyi bir örnek olduğunu vurgulayarak, İtalya'nın da iyi bir yolda olduğunu anlattı.

Trichet, deflasyon riskine ilişkin soruya, böyle bir riskin gerçekleşeceğine inanmadığını ifade ederek, enflasyon beklentilerinin iyi hesaplandığını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir