"Karara saygı duymuyorum"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay'ın hakkındaki cezasını onamasının ardından Türkiye'ye dönüp hapis yatacağını ve yeniden yargılama beklemediğini dile getirdi. Yıldırım, "Ergenekon'dan alamadılar, şike uydurdular" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fransa'nın Cannes şehrinde soruları yanıtladı. The Wall Street Journal'ın haberine göre; Yargıtay tarafından hakkında şike, teşvik primi vermek ve örgüt kurmak suçlarından hapis cezası onanan Yıldırım, kendisine ve Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğunu iddia etti.

Yıldırım, Ergenekon, Balyoz davalarında olduğu gibi Şike davasının da aynı kumpasın bir sonucu olduğunu söyledi. Yeniden yargılanma gibi bir ümidinin olmadığını söyleyen Yıldırım, yargı kararına saygı duymadığını sözlerine ekledi.

Yıldırım, "Son 11 yıllık süreç icerisinde Türkiye Cumhuriyeti AK Parti'si cemaatle içiçe Türkiye'de iktidara yürüdü" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "paralel devlet var" dediğini anımsatan Yıldırım, "Bu savcılar, hakimleri, polisleri, hepsini görevden aldılar bunlar cemaatçi diye. O zaman bütün bu operasyonaları, bizim operasyon dahil olmak, üzere cemaat yapmıştır" diye konuştu.

Yıldırım, vicdanen aklanmasının kendisi için önemli olduğunu dile getirerek, "Kkurulmuş İstiklal Mahkemeleri'ne benzeyen bu yargının kararlarına saygı duymuyorum. Onun için de vicdanen rahatım, ve hapis yatmaya geliyorum. Kaçtı diyenler özür dilemeliler, bir zaman içerisinde Fenerbahçe'nin haklılığı yine ortaya çıkacaktır" açıklamasını yaptı.