"İşçi düşmanlığı da yolsuzluktur"

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işçi ve emek düşmanlığı ile alınteri hırsızlığının da yolsuzluk olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Liman-İş Sendikası üyeleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ambarlar'da bir iş yerinde sendikanın örgütlenmesinin hayata geçmesine izin verilmediğini söyledi. 

Bu iş yerinde sendikalaşma faaliyetini engellemek için baskı uygulamalarının yürütüldüğünü söyleyen Tüzel, geçen yıldan bu yana 150 civarından işçinin bu nedenlerle işinden atıldığını, bu kişilerin işe iadesinin sağlanması gerektiğini ifade etti. 

İşçilerin örgütlenme mücadelesinin sürdüğünü belirten Tüzel, "Liman-İş kolu tehlikeli iş kolları içerisinde. Ağır vinç operatörleri. Bir çoğunda meslek hastalığı olarak boyun ve bel fıtığı hastalığı var" dedi. 

Özerk bağımsız olmayan iş yeri hekimlerinin de iş dönük iyi bir rol oynamasının mümkün olmadığını kaydeden Tüzel, "17 Aralık'tan bu yana yolsuzluklar konuşuluyor. Yolsuzluk deyince büyük firmalar, müteahhitler, çıkar ilişkileri akla geliyor. Oysa yolsuzluk sadece bu değil. İşçi düşmanlığı, emek düşmanlığı, alınteri hırsızlığı da yolsuzluktur. Hakkını arayan, sendikalaşmak isteyen, işçi hakları karşısında da olumsuz ve saldırgan bir tutum içinde olan iş verenlerin de yaptığı da aslında büyük bir yolsuzluktur" diye konuştu. 

Söz alan işçiler de, sendikal mücadeleden dolayı bir telefonla işten çıkarıldıklarını, haklarını aramaya devam edeceklerini kaydettiler. 

Tüzel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı. 

Gazetecilerin üzerindeki şiddetin yaygın olarak sürdüğünü belirten Tüzel, Türkiye'nin, tutuklu gazeteciler konusunda dünyada bir rekorun sahibi olduğununun altını çizdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir