"Günü gelince kararımızı açıklarız"

Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili seçim takviminin işlediğini belirterek "Kendi aramızda konuşuruz ve günü gelince de kararımızı açıklarız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin "üç dönem seçilmeme kuralının" sürmesi yönünde karar almasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olacağının işareti olduğu iddialarını hatırlatan bir gazeteciye seçim takviminin işlediğini belirterek "Kendi aramızda konuşuruz ve günü gelince de kararımızı açıklarız" karşılığını verdi. 

Cumhurbaşkanı Gül Bartın Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Paralel yapının faaliyetleri konusunda Milli Güvenlik Kurulu'nda geçtiği belirtilen görüşmeleri ve açılan soruşturmaları hatırlatan bir gazeteciye Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye bir hukuk ülkesi, Milli Güvenlik Kurulu da bir hukuki yapıdır. Yapılan yanlışlar varsa bunların üstü örtülmemeli, ancak yanlış faaliyetler, yapılanmalar olabilir, bunların gereği hukuk çerçevesinde yapılır" dedi.

Gül, TSK'da paralel yapılanma olduğu ve bunların tasfiye edileceğine dair haberin hatırlatılması üzerine de Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu vurguladı. Yanlışlar, hatalar, çeşitli yapılanmalar ve faaliyetlerin olabileceğini dile getiren Gül, "Nitekim telefon dinlemeleri, son dönemde ortaya çıkan çeşitli hususlar... Bütün bunlarla mücadeleler hukuk devletinde hukuk çerçevesinde olur. MGK da hukukla bağlı olan bir kurumdur. Hiç kimse hukukun, Anayasa'nın ve kanunların dışında değildir. Yanlışlar tabii ki görmemezden gelinemez ama yanlışlarla da mücadeleler hukuk çerçevesinde olur" değerlendirmesini yaptı. 

Suçu olmayan insanlara gelişi güzel herhangi bir işlemin söz konusu olamayacağının altını çizen Gül, "Yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, yöreye yapılması planlanan termik santralin çevreye zararı dokunacağı iddialarının sorulması üzerine de, "Bir cumhurbaşkanı olarak 'evet' ya da 'hayır' demem doğru olmaz, ancak bununla ilgili çalışmalar yapılacak ve raporlar hazırlandıktan sonra doğru bir karar verilecek. Ancak çevrenin de korunması gerekir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir