"Ekonomik sorunları çözme projeleri başlatmalıyız"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, PKK'nın siyasal açılımına ve demokratik açılımla milleti bölme projelerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
ARDAHAN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık, televizyonlarda anayasa tartışmalarına ve PKK'nın siyasal açılımına, demokratik açılım zırvasıyla milleti bölme projelerinin yerine ekonomik sorunları çözme projeleri başlatmalıyız" dedi.
Bahçeli, Kars Ani Harabelerini ziyaretinin ardından Ardahan'a gelerek MHP İl Başkanlığı binasından vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasında referanduma değinen Bahçeli, referandumda yüzde 58 evet oyuna karşılık, 16 milyon insanın da hayır oyu verdiğini anımsatarak, hükümetin referandumdan evet çıkmasını "üstün bir başarı" olarak görmemesi ve 16 milyon hayır oyu veren vatandaşı yok saymaması gerektiğini söyledi.
Toplumun temel dinamiklerini hayata geçirebilecek ve Türkiye'yi mutlu, müreffeh bir ülke haline getirebilecek bir anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Bahçeli, "Ama bunu baştan CHP ile beraberce bunu yapmaya kalkarız. Onun için de bazı maddelerde anlaşıyoruz diyerek onu tekrar uzlaşma kavramı gibi bir kavramın ötesinde AKP'nin yönlendirmesiyle bir anayasa değişikliğine gidilirse ülkemiz bu yönüyle çok büyük bir krize, kargaşaya, kaosa sürüklenmiş olur. Bunun altından da AKP kalkamaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kalkamaz" diye konuştu.
Bahçeli, Türkiye'nin ön önemli sorunun işsizlik olduğuna dikkati çekerek, iktidarın bu sorunu çözmek için getireceği her türlü tedbirde yanında olacaklarını bildirdi.
Bahçeli, "Artık, televizyonlarda anayasa tartışmalarına ve PKK'nın siyasal açılımına, demokratik açılım zırvasıyla milleti bölme projelerinin yerine, ekonomik sorunları çözme projeleri başlatmalıyız. Yanlıştan dönmeli, kardeşçe yaşamayı pekiştirmeliyiz. Bölücü terör örgütü, Kürt kökenli kardeşlerimizi temsil etmemektedir" ifadesini kullandı.
Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan, evet oyunu analiz ettiği gibi, hayır oyunun sebeplerini de iyi analiz etmeli. Özellikle 26 maddelik bir anayasa değişikliğinde hangi maddeler için hayır oyu kullanıldığına odaklanmalıdır. Bu maddelere hayır oyu verilmesinin sebebinin ne olduğunu çok iyi anlamalı ve Türkiye'yi Allah muhafaza bir kardeş kavgasına sürükleyebilecek yanlışlıklara devam etmemelidir.
Hangi kökenden olursak olalım, hangi mezhepten olursak olalım, bu ülkede yaşayan kardeşler birbirimizi incitmemeliyiz, birbirimizi kırmamalıyız. Farklılıklarımızı öne çıkarıp, ayrıştırma oyunlarına düşmemeliyiz. Bir demokratik açılım veya bir PKK açılımı gerçekleştireceğiz diyerek yapılmış olan anayasa değişikliğini bir adım olarak, bir kapı olarak, gelecekte yapılacak anayasa değişiklikleri için görülür ise o zaman hayır oyunun anlamı çok daha iyi anlaşılır."