"Demokrasiyi yücelttik, özgürlükleri genişlettik"

Erdoğan, Siirt'teki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasiyi yücelttik, özgürlükleri genişlettik, yıllardır devam eden yasaklara son verdik, inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. Bu sayede kardeşliğimizi güçlendirdik, birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirdik" dedi.

Başbakan Erdoğan, Siirt'teki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde şantiyeye dönüştüğünü belirten Erdoğan, en batıdan en doğuya, en kuzeyden en güneye kadar her yere ulaştıklarını dile getirdi.

Tüm vatandaşlara ellerini uzattıklarını ve her köye, mezraya hizmet ve eserlerle gittiklerini kaydeden Erdoğan, 8 yılda 13 bin 375 kilometre bölünmüş yol ve 460 bin yeni konut inşa ettiklerini, 160 bin derslik açtıklarını, 750 bin bilgisayarı okullara gönderdiklerini, 80 yeni üniversite kurduklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi büyüttük, Türkiye'nin itibarını büyüttük, sofradaki ekmeği büyüttük. En önemlisi de demokrasiyi yücelttik, özgürlükleri genişlettik, yıllardır devam eden yasaklara son verdik, inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. Bu sayede kardeşliğimizi güçlendirdik, birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirdik."

Erdoğan, "Bütün planlamaları yaptık, inşallah bu ay içinde Siirt'e Ankara'dan tarifeli uçuşları da başlatıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, bugün yapılan törenle Siirt'te tam 32 farklı tesisin ve yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özel sektör yatırımları sayesinde, Siirt'te 200'den fazla kişinin istihdam edildiğini kaydeden Erdoğan, Siirt'te tarifeli uçak seferleri için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, "Bütün planlamaları yaptık, inşallah bu ay içinde Siirt'e Ankara'dan tarifeli uçuşları da başlatıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir