"Abdullah Gül, Erdoğan ne derse uyar"

Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün bağımsız karar alma gücünün olduğuna inanmadığını belirterek, Gül'ün Erdoğan’a karşı minnet hissiyle dolu olmasından dolayı Erdoğan'ın ne derse uyacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili “Gül’ün bağımsız karar alma gücünün olduğuna inanmıyorum. Geldiği kültür ve kendisini bir anlamda Erdoğan’a karşı minnet hissiyle dolu olduğunu hissetmesi onun bağımsız bir söylem geliştirmesini engelliyor. Erdoğan ne derse uyacaktır” dedi. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.Kılıçdaroğlu, “Gül zaten şimdi de ‘yasaları imzala’ dediği zamanda, imzalıyor” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün İstanbul’da sıkıyönetim vardı. Sözde demokrasi var. Anayasa bu süreçte askıya alındı. Çünkü Anayasamız, askerlerin çıkardığı anayasada bile toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkı var yurttaşın, ‘izin almaksızın’ diyor. Anayasa askıya alındı, hukuk askıya alındı ve baskı uygulandı. Turistler bile Taksim’de otellere gelemediler. Çelik duvarlar örüldü. Hangi çağda yaşıyoruz biz, 19 mu 21’inci yüzyılda mı? Ortaçağ’da mı yaşıyoruz biz? Temel sorunumuz bu zaten. Hiç kimse yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmasın, böyle bir şey yok. Demokrasi ve toplumlar ağır bedeller ödemişlerdir. Ödemeye de devam ederler. Her mücadele değerlidir. Her mücadele eden değerlidir. Demokrasiyi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek hepimizin ortak değeri olmalıdır. Öncelikle bu ülkenin aydınlarına büyük görevler düşüyor. Rejim değiştirilmek isteniyor. Totaliter bir rejime doğru Türkiye sürükleniyor. Bunun için mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

"Toplumun vicdanı bu kararı kabul etmeyecek"

17 Aralık soruşturması toplumun beklediği şekilde sonuçlanmayacak. Bunu hepimiz biliyoruz, tanığı olduk. Soruşturmayı yapan savcılar görevden alındı. Yargıçlar değiştirildi. Takipsizlik kararı vermelerini çok olağanüstü bir durum olarak görmüyorum. Toplumun vicdanı bu kararı kabul etmeyecektir. Hangi gerekçeyle takipsizlik kararı verildiğini bizim bilmemiz gerekir. Deniz Feneri olayında yolsuzluk yapanlar değil, olayı soruşturanlar yargılandı. Aynı süreci yeniden yaşıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir