PSA'da yeni yapılanma

PSA Grup, Avrupa'daki ticari operasyonların sadeleştirilmesi ve etkin kılınması amacıyla markalar direktörlüğünde yeniden yapılanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - PSA Grup markalar direktörlüğünde yeni yapılanmaya gidildi.

PSA Grup'tan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2012'den itibaren, Markalar Direktörlüğü'nün yeniden yapılanması çerçevesinde, yeni Avrupa Ticari Direktörlüğü'nün sorumluluğu Jean-Philippe Imparato'ya ve Türkiye'nin de bu yapılanma çerçevesinden içerisinde yer alacağı yeni Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü'nün sorumluluğu ise Yves Moulin'e verildi.

Türkiye de gelişme potansiyeli doğrultusunda 1 Ocak 2012 itibariyle Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü'ne bağlı olarak faaliyet göstermeye başlayacak.

Imparato ve Moulin, PSA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Markalar Genel Müdürü Jean-Marc Gales'e bağlı olarak, kendi faaliyet alanlarında her iki Marka için ticari ve ekonomik performanslarının gerçekleştirilmesi ve Peugeot ile Citroen Markaları tarafından tasarlanan geliştirme ve gamda yükseliş stratejisinin hayata geçirilmesi görevlerinden sorumlu olacaklar.

Peugeot ve Citroen Direktörleri'nin doğrudan Jean-Philippe Imparato'ya bağlı olacağı Fransa dışında, her Avrupa ülkesinde bir Markalar Genel Müdürü atanacak. Onun yetkisi altında, ülkedeki Peugeot Şirketi'nin Genel Müdürü ile Citroen Şirketi'nin Genel Müdürü, markalarının satışlarını ve bayi ağını yönlendirecek ve geliştirecekler.

Bu atamalar öncelikli olarak iki amacı hedefleyen bir Markalar Direktörlüğü'nün yeniden organizasyonu çerçevesinde yer alıyor. Bunlar; dünya çapında strateji ve marka kimliği uygulamalarının güçlendirilmesi, Avrupa'daki ticari operasyonların sadeleştirilmesi ve daha etkin kılınması olarak ön plana çıkıyor.

Bu kapsamda, Vincent Rambaud ve Frederic Banzet, Jean-Marc Gales'e bağlı olarak sırasıyla Peugeot Markası Genel Müdürü ve Citroen Markası Genel Müdürü pozisyonlarını korudular. Görevleri kendi markaları ile ilgili Ürün sorumluluğunun direk kendilerine verilmesi ile daha da güçlendirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir