Progıda dünya devine gitti

Dünya pazarında birçok tarım ürününün imalatını yapan OLAM Şirketi, Türkiye'nin en büyük fındık üreticisi Progıda'yı satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Singapur merkezli küresel tarımsal ürün ve gıda muhteviyatı imalatçısı OLAM International, Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden Progıda'yı 38 milyon dolara satın aldı.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Ufuk Özongun ve Pisanı&Rickertsen Hamburg ortaklığında kurulan ve yaklaşık 23 yıldır Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden biri olan Progıda'nın tamamı 38 milyon dolara OLAM International'e satıldı. Progıda'nın yönetimini yine Ufuk Özongun ve Jony Fahje sürdürecek.

OLAM International, bu yatırımı ile kabuklu meyveler alanında dünya çapında lider olma stratejisini hayata geçirmiş oldu. OLAM, endüstriyel dört önemli çerez kategorisinde (Kaju, badem, yerfıstığı ve fındık) güçlü bir pozisyona sahip tek küresel tedarikçi konumuna geçerek, Avrupa'da çikolata ve şekerleme alanında önemli bir içerik tedarikçisi haline geldi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir