Prof. Dr. Naci Görür'den yeni deprem uyarısı: 'Büyük deprem olabilir' diyerek 5 yeri işaret etti

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geldi. Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür, Tunceli, Bingöl, Antalya, Kıbrıs ve Marmara Bölgesi için özel uyarılarda bulundu. Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde büyük depremler olabileceğini söyledi. Görür, Helen-Kıbrıs yayını işaret ederek "Burada günün birinde büyük deprem olabilir" uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili yeni uyarılarda bulundu ve Çanakkale'deki 4.7 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. NTV'ye çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür, Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresinde depremler olabileceğini söyledi. Görür, Yedisu Fayı'na dikkat çekerek büyük bir deprem üretebileceği uyarısında bulundu.

Naci Görür 'endişe ediyoruz' diyerek uyardı: Bingöl ve Tunceli'ye dikkat

"En çekindiğimiz yerler Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar devam eden Yedisu-Fayı’dır" ifadelerini kullanan Görür, "Orada en son deprem 1794’tür. Ortalama 250 senede bir deprem üretir yani biz Tunceli, Bingöl’de ciddi deprem olabileceğinden endişe ediyoruz. 6 Şubat depremleri olduktan sonra oraya stres transferi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Naci Görür'den Antalya-Kıbrıs uyarısı

Prof. Dr. Görür, Ege ve Akdeniz’i ilgilendiren Helen Yayı’nın da her an şiddetli bir deprem üretebileceğini vurguladı. "Helen-Kıbrıs yayı tehlikeli bir yay" diyen Görür, "Antalya, Datça ve Kıbrıs’ın güneyinden geçer. Uzun zamandır orada deprem olmuyor" ifadelerini kullandı.

"Burada günün birinde büyük deprem olabilir" uyarısını yapan yer bilimci, "Helen-Kıbrıs yayının 1856 senesinde 9’un üzerindeki büyüklükte deprem ürettiği gibi… Ürettiği depremin şiddeti neredeyse 12’ye varıyor. Kıbrıs’ı, Rodos’u yok etmiş" dedi.

"Asıl yıkıcı depremi Kuzey kolda bekliyoruz"

Görür, Marmara’da büyük bir deprem beklendiğini de tekrar hatırlatarak, "4,7’lik Çanakkale depremi, Kuzey Anadolu Fayı’nın orta kolu üzerinde meydana geldi. Orası fay bölgesi. Dolasıyla, fay bölgesinde zaman zaman böyle depremler olur. Ama asıl yıkıcı depremi Kuzey kolda bekliyoruz" ifadelerini kullandı.