Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 'Çanakkale depremi' açıklaması: Yüreklere su serpti

Son dakika haberi: Çanakkale Ezine'ye bağlı Bahçeli köyü yakınlarında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Çanakkale depremine ilişkin değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Ercan depremin Biga-Çan-Bayramiç-Ezine kırığı üzerinde olduğunu belirtirken, depremin yıkıcı olmadığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son Depremler: Çanakkale, Ezine ilçesinde meydana gelen depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

Saat 17.39'daki deprem Ezine'ye bağlı Bahçelik köyünde gerçekleşti. Çanakkale depreminin derinliği ise 10,23 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ''deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığı'' belirtilirken ''Saha tarama çalışmalarının devam ettiği'' aktarıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de sabaha karşı 03:44'te 3,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bu depremin derinliği 7.75 kilometre olarak kaydedilmişti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Çanakkale mesajı

Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale depremin ardından X (Twitter) hesabından bir değerlendirme mesajı paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin Biga-Çan-Bayramiç- Ezine kırığı üzerinde gerçekleştiğini ifade etti. Prof. Dr. Ercan'a göre; deprem küçük bir deprem ve yıkıcılığı yok. 

Övgün Ahmet Ercan depremin ardından ilk mesajında ''Sönümlenmesini bekliyorum'' ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Ersoy: Büyük deprem geliyor diyemeyiz

Çanakkale depremine ilişkin yer bilimi Prof. Dr. Şükrü Ersoy da bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Ersoy, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, depremin bölge için sürpriz olmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Ersoy'un Çanakkale depremine ilişkin değerlendirmesi şöyle:

* Ezine’ye doğru fay zonları var. 4'ün üzerindeki depremler hissedilebilir. Potansiyel olarak bölge tehlikeli bölgelerden. 4.7’nin artçısı olabilir. Deprem çok yıkıcı değil. Bu depremden sonra 'Büyük deprem geliyor' diyemeyiz. Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermek lazım.