Poşetli bitki çayları pazarı çift haneli büyüyecek

MÜMSAD Başkanı Yurdagül, "Poşetli bitki ve meyve çayları sektörünün 2015 yılında çift haneli büyüme göstermesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, poşetli bitki ve meyve çayları sektörünün 2014 yılının ilk 6 ayında dört yıl öncesine göre yüzde 30 büyüme gösterdiğini belirterek,  "2015 yılında kategorinin çift haneli büyüme göstermesini bekliyoruz. 2015 yılı sonunda pazar hacminin 975 milyon poşete ulaşacağı tahmin edilmektedir" öngörüsünü paylaştı. 

MÜMSAD'dan yapılan yazılı açıklamada dernek çatısı altında başlatılan ve  "Soğuk kışın sıcacık keyfi" başlığı altında yürütülen kampanya kapsamında poşetli bitki ve meyve çayları tavsiyesinde bulunuldu.  Gün geçtikçe büyüyen bitki ve meyve çayları pazarında MÜMSAD çatısı altında bir araya gelen Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group'un ortak imza attıkları yeni kampanya ile tüketicilere, iyi bir yaşam için güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çayları tavsiye ediliyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, pazarın 2014 yılının ilk 6 ayında dört yıl öncesine göre yüzde 30 büyüme gösterdiğini, 2014 yılında Türkiye'de 900 milyon poşet çay tüketildiğini, bunun cirosal karşılığının da 135 milyon lira olduğunu bildirerek, "2015 yılında kategorinin çift haneli büyüme göstermesini bekliyoruz. 2015 yılı sonunda pazar hacminin 975 milyon poşete ulaşacağı tahmin edilmektedir. Önümüzdeki 5 yıl içinde hedefimiz bugün yüzde 34 olan hane penetrasyon seviyesini yüzde 50'ye getirmek olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kampanya kapsamında poşetli bitki ve meyve çaylarının daha çok tüketiciye ulaşmasının hedeflendiğini, sağlığı tehlikeye sokan kontrolsüz ve açıkta satılan ürünlere karşı da tüketicileri uyardıklarına dikkati çeken Yurdagül, şunları kaydetti: 

"Tüketicileri hijyeni ve doğallığı bir arada sunan güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çaylarını içmeye davet ediyoruz. Açıkta satılan ürünler pazarın en önemli sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Çay formatına getirilen bitkilerin sağlıklı özelliklerinden faydalanabilmek için üretim ve ambalaj koşullarının kalite güvence sistemlerine uygun olması gereklidir. Ürünlerin Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerden geçmesi büyük önem taşımaktadır. MÜMSAD üyesi güvenilir firmaların poşetli bitki ve meyve çayları, hijyeni ve doğallığı bir arada sunmaktadır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir