Polise askerlik yok

Bakan Atalay, hangi okuldan mezun olursa olsun polislik mesleğinde görev yapanların bundan sonra askerlikten muaf olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisleri askerlikten muaf tutan yasa tasarısının bugün TBMM'ye gönderildiğini açıkladı. Bakan Atalay, son yasal düzenleme ile hangi okuldan mezun olursa olsun polislik mesleğinde görev yapanların bundan sonra askerlikten muaf olacağını söyledi.

AKP MKYK Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin askerlik konusunu yeniden düzenleyen yasa tasarısının sabah saatlerinde TBMM'ye intikal edildiğini söyledi. Atalay tasarının bu hafta komisyonda görüşülmesini sağlamayı ve hemen önümüzdeki hafta mümkün olursa Genel Kurul'dan geçmesini ve yasalaşmasını planladıklarını dile getirdi. Atalay daha önce Bakanlar Kurulu'nda imzaya bir tasarı açıldığını ancak Başbakan'ın özel ilgisiyle konunun farklı bir konuma getirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Şimdi gönderdiğimiz tasarının özü şu; Bundan sonra polislik mesleğinde görev yapanlar askerlikten muaf olacaklar, yani tamamen muaf olacaklar, askerlik yapmayacaklar. Hangi okuldan mezun olarak gelirse gelsin polislik mesleğinde görev yapıyorsa askerlik yapmayacak. Sadece burada bir şart var. Daha önce biliyorsunuz tasarımızda en az 7 yıl polislik mesleğinden ayrılmaması gerekiyordu. Şimdi onu 10 yıla çıkarmış olduk. 10 yıl polislik mesleğinden ayrılmayacak, eğer 10 yıldan önce ayrılırsa tekrar askerlik yapmak durumunda kalacak. Şu anda bizim 2 bin 500 civarında polisimiz askerlik görevini yapıyor. Tabi bu yasa çıktığında onlar da terhis olacaklar, dün Başbakanımızın söylediği gibi. Yaklaşık 38 bin polisimiz halen görevde olan askerlik yapmadı. Bunlar da bu yükümlülükten kurtulmuş olacak yani muaf olacaklar. Polis teşkilatımız için bu çok önemli bir karar çok önemli bir tasarı. İnşallah meclisten çıktığında polis teşkilatımız için bundan sonrası için çok önemli bir düzenleme olacak. Ben Emniyet Teşkilatımız, polislerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmalarımızın böyle bir sonuca ulaşmasından memnuniyetimi sizlere ifade etmek istiyorum."

Bakan Atalay, bir basın mensubunun 10 yılı doldurmadan polislikten ayrılanların ne kadar askerlik yapacağı yönündeki sorusunu ise "Şu anda üniversite mezunu için, yüksekokul mezunu için ne gerekiyorsa o düzenlemeye uyarak yaparlar" şeklinde yanıtladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir