Piyasalarda temkinli iyimserlik var

İlk çeyrek büyüme rakamlarını temkinli karşılayan piyasalarda, Yunanistan konusunda gelen her olumlu haber risk iştahını artırıyor. İMKB günün ilk yarısını 205 puanlık artışla 63 bin 208 seviyesinden tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurt dışı piyasalarda yaşanan hareketli seyre rağmen yurt içi piyasalarda temkinli bir iyimselik gözleniyor. Günün en önemli verisi olan ilk çeyrek büyüme oranlarının çift hane olmasının yarattığı hava günün ilk yarısında piyasalarda ciddi hareketlere yol açmadı. Öte yandan Yunanistan Meclisi’nin OVP onaylaması yurt dışı piyasalarda pozitif seyre neden olmaya devam ederken, İMKB yatay bir seyir izledi. Büyüme rakamları ile ekonomiyi soğutmaya yönelik yeni tedbirler gelebileceği konusundaki endişeleri artırması, özellikle bankacılık hisselerinde bir miktar satış yaratıyor.

İMKB 100 Endeksi açılışın ardından bir ara eksiye düşse de yurt dışındaki risk iştahının ağır basmasıyla 205 puanlık bir artış ve yüzde 0.33'lük değerlenmeyle 63 bin 208 seviyesinden kapadı.

İlk çeyrekte yüzde 11'lik büyüme

Dış ticaret açığında rekor artış

Dış ticaret ve büyüme verilerinin açıklanmasının ardından, dolar/TL veri öncesindeki 1.6206 seviyesinden 1.6182 seviyesine kadar gerilerken, gösterge faiz yüzde 9.13 bileşikten yüzde 9.17'ye kadar yükseldi. Euro, 2.3515 TL'den işlem görüyor.

Öte yandan yurt içinde politik belirsizlikte yakından izlenmeye devam ediliyor. CHP’nin yemin etmemesi, yeni hükümet çalışmalarının önüne geçerken henüz piyasaların bu gelişmeleri fiyatladığı düşünülüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir