Piyasalar dengeli açıldı

En yüksek 54.989 puanı test eden Bileşik Endekste kayıpları telafi etme çabası öne çıkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Güne 154 puan düşüşle 54.604 puandan başlayan borsada dengeli görünüm sergileniyor. En yüksek 54.989 puanı test eden Bileşik Endeks saat 10:15 itibariyle 54.833 (+383) puanda yer alıyor.

New York Borsasının son bir yılın en büyük düşüşünü kaydetmesi ve Avrupa'nın borç krizinden çıkma çabalarına ilişkin kaygılar nedeniyle Asya piyasası da bugün geriledi. Küresel piyasalar, Avrupa ekonomisine yönelik endişelerin etkisiyle olumsuz hava solurken, ABD vadeli piyasada toparlanma görülüyor. İMKB’de de şimdilik kayıpları telafi etme çabası öne çıkıyor.

Bugün, Almanya ve Euro bölgesinden hizmet ve imalat sektörü PMI endeksleri, Almanya’dan IFO endeksleri ve Euro bölgesinden cari işlemler dengesi açıklanacak. Yurtiçinde ise TCMB beklenti anketi yayınlanacak.

Bu arada İMKB’nin yeni oyuncusu Aksa Enerji'nin 13-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilen hisseleri, düzenlenen törenin ardından İMKB'de işlem görmeye başladı.  Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilen emirlerde maksimum lot miktarı 10 bin olarak uygulanıyor.

Dolar yeniden gevşedi

Riskten kaçış nedeniyle dün 1.60 liranın üzerine çıkan dolar bugün yeniden geri çekildi. Dolar şu sıra bankalararası piyasada 1.5725/1.5770 TL aralığında işlem görüyor.

Dün yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra Avrupa Merkez Bankası’nın euroya alım yönünde müdahale edeceği haberi ile euro/dolar paritesi 1,2672 seviyesine kadar yükseldi. Bugün parite 1,2565 seviyesinde.

Faiz yatay

Alternatif piyasalara göre dün daha sakin bir gün geçiren faizde ise bu görünüm devam ediyor. 25 Ocak 2010 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 9.24 seviyesinde yer alıyor. Gösterge tahvilin yurtdışı gelişmelere bağlı olarak yüzde 9,10-9,40 bileşik bandında yön bulması bekleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir