Peugeot 200. yılında, yeni bir marka projesi başlatıyor

Peugeot 2015 yılında dünya otomobil markaları sıralamasında 3 basamak yükselmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Peugeot 200. yılında yeni bir marka projesi başlatarak, 2015 yılı için, dünya otomobil markaları sıralamasında 3 basamak yükselmeyi, tasarım alanında referans olmayı ve ulaşım hizmetlerinde liderliği hedefliyor.

Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, düzenlediği basın toplantısında, Peugeot markasının, bütün dünyada Fransız markaları arasında birinci marka haline geldiğini belirtti.

Vieux, Türkiye'nin dünyada Peugeot markası satış rakamları açısından 11'inci, Pazar payı gelişimi açısından ise 1'inci sırada yer aldığını dile getirerek, hacim ilerlemesi açısından bakıldığında Peugeot'nun 2008-2009 yılı arasında yüzde 37,8'lik bir artış gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'de 2009 yılının Aralık ayında "çılgın bir pazar" yakalandığını ve bu ayda 89 bin aracın trafiğe kaydolduğunu anımsatan Vieux, otomotiv pazarında, 2008 yılının aralık ayına göre, yüzde 111'lik bir artışın olduğunu ifade etti.

Vieux, bu otomobil satış rakamlarının arkasında güçlü bir mesaj olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye aslında, otomobil pazarı açısından devasa bir potansiyele sahip bir ülke ve müşterinin tepki verişi de nadiren benzer ülkelerdeki yapıya sahip. Müşterinin bu tepkileri ve derhal cevap vermesi bir koşulda mümkün oluyor. Fiyatların daha çekici ve daha düşük seyretmesi kaydıyla... İşte o zaman müşteriden tepki geliyor.

Müşterinin cevap vermesi çok şaşırtıcı değil ama bu kadar güçlü bir şekilde düşük fiyatlara cevap vermesini gördüğüm ilk ülke Türkiye. Bu da şu anlama geliyor; bu çabaları tek başına markaların yapmasına izin vermeyelim, çünkü markalar bunu sürekli bir şekilde yapma imkanına sahip değildirler.

Peugeot'dan elektrikli araç

Peugeot Türkiye olarak, 2008 yılında 8. sıradaydık, müşterilere 22 bin 139 araç satışı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise fazladan 8 bin 299 araç satışı gerçekleştirdik, yani 30 bin 438 araca ulaştık. Geçen yıla göre yüzde 37,5'lik bir ilerlemeyle 2 sıra yükseldik. Türkiye'de markalar sıralamasında 8.'likten 6.'lığa yükseldik."

Yeni marka projesiyle Peugeot'nun, 2015 yılında dünya markalar sıralamasında 3 sıra daha ilerleme hedefini ortaya koyduğunu anlatan Vieux, Peugeot'yu, yeniden tasarım için bir referans haline getirmek, hareketlilik ve mobilite hizmetlerinde lider konuma yükseltmek istediklerini vurguladı.

Vieux, 2012 yılına kadar 14 yeni ürünü piyasaya süreceklerini bildirerek, Peugeot'nun uluslararası alanda da çok güçlü bir saldırı içinde olduğunu kaydetti.

Peugeot'nun 2010 yılında, Batı Avrupa'da elektrikli bir aracın lansmanını yapacağını belirten Vieux, 2011 yılının başından itibaren bu aracın lansmanını Türkiye'de yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Vieux, bu aracın yüzde 100 elektrikli bir araç olduğunu ve bu aracı piyasaya sunabilmek için öncelikle uygun ticari ortamı gözetlemek gerektiğini söyledi.

Vieux, Eylül 2007 yılından bu yana her yıl 1 puan pazar payı kazandıklarını anlatarak, 2009 yılında ise Türkiye'de yüzde 5,5'luk bir pazar payı elde ettiklerini dile getirdi.

"2010 yılında da agresif satış politikamızı sürdüreceğiz ve yeni kampanyalar yürüteceğiz" diyen Vieux, Peugeot'nun geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pazar payını artırmak için çaba sarf edeceğini ifade etti.

ÖTV indirimi

Jean-Pierre Vieux, bir gazetecinin "Hükümetten ÖTV indirimi gibi yardımlar bekliyor musunuz" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Ben bu konuda her zaman açık davrandım. Benim tavrım şu, evet bu yardımlara ihtiyacımız var. 2009 yılında bunu gördük. Bu yardımlar gerçekten de pazara çok büyük bir ivme kazandırdı. Vergi indirimleri fabrikalara daha fazla üretim yapma imkanı sağlıyor, aynı zamanda dağıtım şebekesinde de daha fazla iş yapmasını sağlıyor.

Türkiye'de bugün bütün markaların bayi teşkilatında otomobil fabrikalarında çalışandan daha fazla insan görev yapıyor. Vergi indirimi, otomobil satışını artırmanın ötesine geçiyor. Özellikle mayıs ve haziran ayındaki Türk halkındaki coşkuyu hatırlarsanız, 2010 yılında tekrar bu coşkuyu yakalamanın iyi olacağını düşünüyorum. Herkes bundan karlı çıkacaktır inanın."

Bu arada verilen bilgiye göre, Peugeot 200. yılında yeni bir marka projesi başlatarak, 2015 yılı için, dünya otomobil markaları sıralamasında 3 basamak yükselmeyi, tasarım alanında referans olmayı ve ulaşım hizmetlerinde lider olmayı hedefliyor.

Bu hedeflere ulaşmak için, Peugeot yeni bir ürün stratejisi, yeni stil çizgileri, yeni ulaşım çözümleri ve yeni bir görsel kimlikten destek alıyor.

Peugeot tarihsel faaliyet alanlarındaki mükemmelliğini güçlendirerek sürdürüyor. Bir Peugeot, otomobil keyfi ile çevre performansını bir arada sunan çok çekici tasarımlı bir otomobildir. Bir Peugeot asla salt işlevsel olmayacaktır, heyecan uyandırır ve harekete davet eder.

Marka 2010 yılından itibaren i0n ve scooter e-vivacity ile elektrikli araçlar, 2011 yılından itibaren 3008 ile dizel hibrid e-HDi, 2011 yılından itibaren bütün dizel ürün gamında mikro-hibrid, 2012 yılında şarj edilebilir dizel hibrid gibi çığır açıcı teknolojilere yatırım yapıyor.

Marka geniş hacimli araçlar segmentine giriyor, seri dışı ürünler yaratıyor ve uluslararası pazarlara yönelik bir ürün gamı geliştiriyor.

Peugeot, otomobilin sınırlarını genişletiyor ve markanın ruhunu yansıtan bir araç olan BB1'ı tasarlıyor. 2,5m uzunluğunda, 4 koltuklu, yüzde 100 elektrikli BB1 kavramı yarınların şehir içi ulaşımını tasarlamanın devrimsel bir şekli. Maksimum kompaktlık, çeviklik ve manevra kabiliyeti sunuyor. Tamamen multimedya bağlantılı, yepyeni mimarisi ile tamamen modüler BB1, otomobil kodlarını yeniden tanımlıyor.

14 yeni ürün

Bu çifte ürün atağı ile Peugeot 2010 ve 2012 arasında tüm dünya pazarında ve yeni segmentlerde 14 yeni modeli satışa sunacak.

Peugeot, stilini yeniliyor, kavram model SR1 bunun bir manifestosu. Yarınların Peugeot Stilinin en güçlü, en uç ve en saf ifadesinin somut örneğini oluşturuyor. Gösteriş, uyum, çeviklik ve dinamizm ögeleriyle özetlenebilecek Markanın tarihsel kodlarını yeniden yorumlayan SRI, Peugeot'nun gelecek modellerinin temel tasarım kodlarından ipucları veriyor.

Marka 2010 yılında Avrupa'da isteğe bağlı yenilikçi ulaşım hizmeti Mu by Peugeot sistemini uygulamaya koyuyor. Bu orijinal hizmet arzı, ön ödemeli ve internet sitesi üzerinden yeniden doldurulabilen bir kart vasıtasıyla, otomobil sahibi olsun ya da olmasın, Peugeot müşterisi olsun ya da olmasın, herkesin eksiksiz bir ulaşım hizmetleri yelpazesine erişmesine olanak veriyor.

Yeni slogan

Bu marka projesini dünyanın her yerine taşımak ve sergilemek için Peugeot, "Peugeot, MOtiOn&EmOtiOn" adlı yeni bir uluslararası slogan benimsedi.

Peugeot, marka projesi kapsamınada, 1858'den itibaren Peugeot ile özdeşleşmiş olan aslan logosunun tasarımı da değiştirdi. Peugeot'nun tasarımcılarının ürünü olan ön ızgara üzerindeki Aslan logosu bundan böyle, daha sade çizgileri, yeni bir duruşu, yeni bir harekete sahip dinamik görünüşü ve mat ile parlak yüzeylerin bileşiminden oluşan çift metalik izlenimi ile fark edilecek.

Bu aslan, aynı zamanda markanın yeni logosu oluyor. Daha fazla modernlik için üç boyutlu, gücünü daha iyi ifade etmek için mavi bayrağından sıyrılmış, Peugeot mavisi daha fazla derinlik kazanıyor ve bundan böyle markanın yeni yazı fontlarını giydiriyor.

Yeni aslan logosunu taşıyacak ilk araç, 2010 ilkbaharında piyasaya sürülecek olan Peugeot RCZ olacak.

SR1, Cenevre'de tanıtılacak

Peugeot'nun yeni konsept otomobili SR1'in, Mart ayında düzenlenecek olan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Peugeot'dan yapılan açıklamada şirketin, SR1 ile gelecek modellerinin tasarım eğilimlerini gözler önüne serdiği belirtildi.

SR1'in karoseri üzerinde yer alan yeni Aslan Logosu'nun, Peugeot'nun yeni kimlik ve imaj dünyasını temsil ettiğine dikkati çekilen açıklamada, yeni konsept aracın estetik özelliklerinin, Peugeot'nun güçlü tasarım kimliğini yenileyerek Marka'nın gelecekteki ürünlerinde görülecek ana tasarım çizgilerinden ip uçları verdiği ifade edildi.

Peugeot SR1'in, ideal boyutlara sahip ve zamana meydan okuyan bir araç olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araç, efsane GT'lerin köklü geleneğini yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Geniş bir motor kaputu, kaslı çamurluklar ve çok alçak bir ağırlık merkezi var. Karoserinin tasarım biçimi yeni dengeler üretiyor. Profilli kaput, oyuk kasa yanları, işlenmiş arka yüz... Birbirine bağlı stil çizgileri kaput hareketinin uzantısında elmas gibi işlenmiş ön cam ile yan camlara kadar uzanıyor.

Çok sayıda yenilikçi detay gövdenin bütünü ile uyumlu bir biçimde birleşiyor. Özgün çizimli farlar, hava girişleri, özel tasarımlı dış dikiz aynaları... Tüm bu unsurlar aracın karbon kaportası ile bütünleşiyor. Buna paralel olarak, 'full leds' farların iç fonksiyonları, radyatör ızgarası, çevre çizgisi gibi bazı unsurlar sanki havada asılıymış gibi gövdeden ayrılıyor.

İç mekanda da kontrastlar dikkat çekiyor. Sürücü koltuğu ve çevresindeki kumandaların tamamı sürücüye eksiksiz bir keyif vermek, iç mekan yolcuların tamamına da maksimum çok yönlülük ile yeni hisler yaşatmak üzere tasarlandı."