PAÜ'den KOBİ'lere inovasyon desteği

Pamukkale Üniversitesi KOBİ'lere eğitim desteği verecek. Öncelik Aydın, Denizli ve Muğla'da tekstil, tarım, turizm ve bilişim-yazılım ve otomasyon sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Denizli, Aydın ve Muğla'nın sürdürülebilir iktisadi kalkınmasına katkı sağlamak için KOBİ'lere inovasyon desteği sağlayacak.

Denizli Ticaret Odasının (DTO), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığında geliştirdiği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odasının iştirakçi olarak katıldığı "Güney Egeli KOBİ'ler İnovasyon Yolunda" projesinin protokolü DTO'da düzenlenen törenle imzalandı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede kalkınma adına işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini ifade ederek, KOBİ'lere eğitim desteği vereceklerini belirtti.

Üniversitenin Teknokent Yönetim Kurulu Başkanlığına geldiği günden bu yana ilk önemli projeye bugün imza atacağını dile getiren Bağcı, şöyle dedi:

"KOBİ'ler inovasyon ve ARGE çalışmaları olmaksızın güdük kalan kuruluşlardır. Şimdiye kadar öyle oluyordu. Ama şimdi artık onlar da bu proje kapsamında alacakları eğitimin sonunda ARGE'nin ve inovasyonun (yenileşim) temsilcileri, uygulayıcıları, izleyicileri olacaklar ve ürün bazında ve çıktılar bazında düşündüğümüz zaman herkesin memnun olacağı bir tablo ortaya çıkacak.

Bu tablonun ortaya çıkmasında proje koordinatörlüğü yapan DTO'nun ve proje ortağı olan üniversitemizin Teknoloji Geliştirme Merkezi Teknokent'in, Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) iki ortağının şüphesiz çok büyük katkıları olacak. Sanayi ve ticarette bu türden çalışmalara örnek teşkil edecek bir uygulama yapılacak. Örnek teşkil edecek bir uygulamanın eğitim alanında en iyi şekilde sonuçlanması için PAÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı olarak elimizden geleni yapacağız. Bu bizim için büyük bir zevk olacak, şevk olacak. Sonuç itibarıyla Aydın, Denizli ve Muğla'daki KOBİ'lerimiz için gerçekten çok yararlı olacağından eminim."

DTO Başkanı Necdet Özer de kalkınma ajanslarının kamu kurumları ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların etkin kullanımını sağlamak ve yerel girişimleri harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak amacıyla kurulduklarını belirtti.

Aydın, Muğla ve Denizli illerini kapsayan kalkınma ajansı olan GEKA'nın da bölgenin ekonomik potansiyelinin harekete geçirilmesi, girişimciliğin ve yenilikçiliğin desteklenmesi, istihdamın ve rekabet gücünün artırılması amacıyla kamu kuruluşları ve özel sektöre İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı vasıtasıyla destek verdiğini belirten Özer, şunları söyledi:

"Projemiz GEKA tarafından kabul edildi. Projemiz, bölgede tarım, tekstil, turizm ve bilişim-yazılım ve otomasyon sektörlerinde markalaşma ve girişimciliğin teşvik edilmesi, yüksek teknolojinin kullanımı ve geliştirilmesi ile verimliliğin ve çeşitliliğin artırılması, sektörel altyapılarının iyileştirilmesini hedefliyor.

Projenin süresi 12 ay, bütçesi ise 127 bin 930 liradır. Bu bütçenin yüzde 75'lik bölümünü GEKA, yüzde 25'lik kısmını odamız karşılayacak. Hedef grubumuz, Aydın, Denizli ve Muğla'da öncelikle tekstil, tarım, turizm ve bilişim-yazılım ve otomasyon sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler. Proje sonucunda işletmelerin inovasyon geliştirme çalışmaları ile oluşacak büyüme ile bölgede üretim ve istihdamın artırılmasına katkı sağlanması ve mevcut pazarlarını geliştirmeleri bekleniyor."

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, 12 ay devam edecek projeyle özellikle Muğla'nın sürdürülebilir iktisadi kalkınma amacına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz de bu projede kendi bölgeleri için tarım konusunda destek beklediklerini dile getirdi.

Törende "Güney Egeli KOBİ'ler İnovasyon Yolunda" isimli projenin protokolü, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Necdet Özer, Mustafa Ercan ve Bülent Gündüz tarafından imzalandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir