Oyun geliştiricisine ücretsiz eğitim desteği
Bahçeşehir Üniversitesi bireysel oyun geliştiricilerini sektöre kazandırmak için ücretsiz atölye çalışması başlatıyor.
İSTANBUL - Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurduğu bilgisayar oyun laboratuvarı "BUG" oyun üretmek isteyenlere ücretsiz eğitim desteği verecek. 25 Haziranda başlayıp 3 haftalık bir atölye şeklinde sürdürülecek eğitimde, başvuru sahipleri arasından özel olarak seçilen 30 kişinin sektör için yetiştirilmesi hedefleniyor.
Atölyeler hakkında bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, dünyada 70 milyarlık bir büyüklüğe ulaşan oyun sektöründe Türkiye'nin payının 150-200 milyon dolar civarlarında olduğunu ve son iki yılda yüzde 50 dolayında büyüdüğünü söyledi.
"2 yıldır altyapı hazırlıyoruz"
Gürgen; "Dünyada oyun oynayan insan sayısı 1 milyarı aşmış durumda, ülkemizde ise bilgisayar kullanıcılarının yüzde 70'i, yani 20 milyon kişi oyun oynuyor. Dünyada oyun üretimi kurumsal yapılardan çok bireysel özerklik içinde üretiliyor. Bu özerk geliştiricileri sektöre kazandırmak istiyoruz. BUG atölyeleri için 2 yıllık bir altyapı hazırlığı yaptık. Atölye çalışmalarını ilerleyen dönemde master ve doktora programlarını da taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca üniversite çatısı altında bir merkez kurmayı da düşünüyoruz. Bilgisayar mühendisliği ile multidispliner bir işbirliği kurarak yeni bir eğitim sistemi ile sektöre oyun geliştirilmesi için bir zemin oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
"Sektör birbirinden haberdar değil"
BUG Koordinatörü Yard. Dr. Güven Çatak ise "Amacımız sektör için bir iletişim platformu kurarken aynı zamanda bir de AR-GE merkezine sahip olmak. Oyun sektörü Türkiye için yeni olduğundan dünyadaki bilgi birikiminden faydalanmak çok önemli. Sektörün içindekiler birbirlerinin ne yaptığından haberdar değil. Bu atölyeler ve de devamında, sektör oyuncularının bir araya gelerek iletişime geçmeleri çok önemli. Bu etkinliği daha sonraki çalışmalar için pilot olarak varsayabiliriz. Etkinlikte sektörden profesyoneller ve bağımsız geliştiriciler eğitim verecek. Firmalar ise sunumları ile destek olacaklar. Tasarım, Sanat, Programlama, Ses ve Prodüksiyon ana başlıkları ile verilecek eğitimler ile motivasyonu yüksek ve daha önce girişimlerde bulunmuş bireysel geliştiricileri sektöre kazandıracağız" dedi.
Programa başvurular Bahçeşehir Üniversitesi'nin internet adresi üzerinden devam ediyor. Herkese açık olan başvuru için herhangi bir ön koşul aranmıyor.