Otomobil Fuarı'nda bütünlüğü arayacağız
DİYARBAKIR'DAN / Mahir SOLMAZ
Diyarbakır'ın yaşadığı gelişmeleri çok mutlu bir şekilde takip ediyorum. Değişimin zaman alacağını da göz ardı etmiyorum. 7 yıl önce geldiğim kent ile bugünkü Diyarbakır arasında her alanda o kadar çok fark var ki... Bu farklardan bir tanesini de fuarcılık konusunda yaşıyoruz. Gerçekten iki yılda bu konuda çok iyi yol aldık.
Geçtiğimiz yıl dört fuar gerçekleştirdik. Bu yıl ise 31 Mart-04 Nisan arasında Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı; 14-18 Nisan tarihlerinde Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 18-23 Mayıs 2010 tarihlerinde ise Kitap Fuarı gerçekleştirildi. Düzenlenen üç fuarda da o kadar iyi sonuçlar alındı ki... Okuma yazma oranının bu kadar düşük olduğu bir kentte, Kitap Fuarı'na bu kadar çok katılımın olması herkesi şaşırttı. Ziyaretçi olarak, katılımcı firma olarak ve yazar olarak kitap ile ilgili ne varsa doyduk. Geçen konuşmalar hep 'Fuarı doya doya dolaşamaya vakit yetmedi' şeklindeydi.
Şimdi sırada 28 Eylül-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan '2. Otomobil , Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nda. Bu fuar bizim için gerçekten çok önemli. Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) desteği ile Diyarbakır'da gerçekleştirilecek fuara tam destek veriyor. Biz bu desteği kendi içimizde de yaşıyoruz. Gerçekten çok kapsamlı, hem firma bazında hem de katılımcı bazında çok şeyler beklediğimiz bir fuar bu. Çünkü fuarlarla birlikte vizyonumuz ve hayata bakış açımız değişiyor. Bu nedenle özellikle otomotiv sektöründe faaliyet gösteren tüm üreticilere, ticaret erbablarına şunu öneriyorum: Bugün burada yaşanan gelişmelere ortak olun. İçinde olun . Yarın geç kalmış olabilirsiniz. Fuarlarda yurt içinden ve yurt dışından o kadar çok ziyaretçi alıyoruz ki... Bu ziyaretçilerin hepinsinin bir geri dönüşümü oluyor. Otomotiv fuarındaki geri dönüşümü de otomotiv ve yan sanayinin bir basamağı olarak görüyorum. Çünkü Ortadoğu'yu pazar seçen her üretici bir üs bulmak zorunda. Bu üs için en uygun nokta ise Diyarbakır. Her konuda alt yapısı var . Hem de çok iyi bir alt yapısı var. Ayrıca yapı ile ilgili çok ciddi yeni çalışmalar da var.
Şu anda Diyarbakır, bin 700 yatak sayısına sahip. Otel yatırımları ile ilgili çok ciddi girişimlerin olduğunu biliyoruz. Zincir otelcilikte markalaşmış firmalar burayı tercih ediyor. Yatak kapasitesinin çok kısa sürede dört binler civarında olacağını tahmin ediyorum. Gelin başarıyı el ele, birlikte yakalayalım. Biz yerelde bunu başarıyoruz. Sizler de bu başarının içinde yer alın.