Ortadoğu'daki olaylar Kayı Grubu'na hedef büyüttürdü

Görgülü, "Bu yıl ciro hedefini 1.1 milyar euro olarak planladık ama ek destinasyon ile 1.3 milyar Euro'ya çıkabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sayime BAŞÇI

BERLİN - Sky Airlaines ile turizm alanındaki faaliyetlerine hız veren Kayı Grubu, Ortadoğu Kuzey Afrika'daki turizm destinasyonlarında, devam eden karışıklığın da etkisi ile, yaklaşan yaz sezonunda hedef büyüttü.

Yılın ilk ayında tatil paket satışlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 büyüdüğünü açıklayan Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, "Şubat ve Mart'ta da yüzde 10 daha fazla satış gerçekleştirdik.

Büyüme hedefini yüzde 15 olarak planladık ama bunu epey aşacağız. Bu yıl ciro hedefini 1.1 milyar euro olarak planladık ama ek destinasyon ve iyi giden işler sebebi ile 1.3 milyar Euro'ya çıkabilir" diye konuştu.

Almanya'da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda Grubun önümüzdeki dönemlere dair hedeflerini açıklayan Görgülü, yılı hedeflerinin üzerinde bir büyüme ile kapatacaklarını kaydetti. Görgülü, son dönemlerde Almanya merkezli olarak Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerdeki paket satışlarında da önemli bir başarı elde ettiklerini kaydederek, GTI'ın Avrupa'da önemli bir marka haline geldiğini söyledi. Avrupa'dan taşınan turist sayısında yüzde 33'lük bir artış yaşadıklarını ifade eden Görgülü, Kuzey Afrika ülkelerindeki siyasal ve toplumsal gelişmelerin de burada etkili olduğunu dile getirdi.

Komşu ülkelerdeki bu gelişmelerin Türkiye için de sıkıntı yaratabileceğine işaret eden Görgülü, "Türkiye'ye Ortadoğu'daki karışıklıklar sebebi ile talep artarsa sıkıntı yaşayabiliriz. Çifte revizyon ve misafirlerin başka otellere kaydırılması gibi sıkıntılar yaşanabilir. Fakat zaten bizi bu olaylar pek etkilemedi. Daha çok Yunanistan ve İspanya'nın işine yaradı. Ancak şu an Mısır ve-Tunus ciddi gelir kaynakları turizmi ayakta tutmak için hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya başladılar.

Fiyatları yarı yarıya kadar indirebilirler. Bu kararlarını hemen değiştirebilen ve ucuzluğa önem veren Rus turistleri Mısır'a çekebilir. Ayrıca Antalya'da bir tek Kempinsky uluslararası zincir olarak varken, Mısır'da Four Seasons'tan Intercontinental'e bir çok marka bulunuyor. Çabuk toparlanıp bize hala rakip olabilirler" ifadelerini kullandı.

'Karlılığa odaklandık'

Görgülü bu noktada Grup olarak faaliyetlerinde karlılığa odaklandıklarını vurguladı. Grup olarak şu anda dünyanın ilk 8 tur operatörü arasında yer aldıklarını kaydeden Görgülü, 1 milyar Euro'nun 4'te 3'ünden daha fazlasını Türkiye'ye döviz olarak kazandırdıklarını ifade etti. Görgülü, önümüzdeki dönemlerde Sky Havayolları'na yeni uçuş noktaları ekleyeceklerine işaret etti. Görgülü, 1 milyon olarak belirledikleri yıllık yolcu kapasitesinin 1.5 milyon olarak revize ettiklerini anlattı.

Görgülü, 900 olan çalışan sayısının da yıl sonuna kadar 1000'e yaklaşacağını kaydetti. Artık havayolu şirketlerinin aynı zamanda tur operatörü olmaya başladığına da dikkat çeken Görgülü, Türkiye'de iki firmanın bu yönde hizmet verdiğini, belirterek. "Zaten kaçınılmazdı. Havayolu firmaları tur operatörleri gibi çalışacak." dedi.

'Grup olarak borsaya açılacağız'

Borsaya açılma planlarının da devam ettiğini ifade eden Görgülü, şu anda konu ile ilgili danışmanlarının çalışmaya devam ettiğini iletti. Görgülü, 2013 yılına kadar yüzde 90 ihtimalle Grup bazında borsaya açılacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir