Nükleer işini Sarkozy ile yapmamız mümkün değil

Enerji Bakanı Yıldız, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye karşıtı tavrı ve nükleere ilişkin "Bu nükleer ilişki bu siyaseti taşıyamaz omzunda" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye karşıtlığı ile tanınan Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile nükleer santral konusunda Sarkozy ile işbirliği yapılamayacağını söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, "Sarkozy ile bu işi yapmamız güç olacak" diyen Yıldız, "Biz uluslararası ilişkilerden arındırılamayacak kadar büyük bir projeyle uğraşıyoruz... AB ile müzakere sürecinde bırakın imtiyazlı ortaklığı 'AB'de ne işiniz" var gibi yaklaşımlar görmezden gelemem. Bu nükleer ilişki bu siyaseti taşıyamaz omzunda... Yapılacak yatırım 20 milyar dolar da olsa Sarkozy ile olmaz. Libya'da da Fransa ile çekişme yaşayabiliriz. Sarkozy ile ortak bulunduğumuz her alanda sıkıntı yaşayabiliriz" dedi.

Yıldız, Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak gaz konusunda ise İsrail'e kapıyı kapattıklarını açıkladı. Yıldız, İsrail'in denizde bulduğu yatakların en önemli pazarı Avrupa, en önemli geçiş yeri Türkiye'dir. Bu kapıyı bu yapıyla kapattılar. Denizaltının jeolojisi müsait değil, fizibilitesi 3-4 kat artıyor. Bu mümkün değil. Bu fırsatı yakalayabilirler, özür dileyecekler" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir